Konzolisté, kteří čeká na Humankind, budou muset být trpěliví. Hodně trpěliví. Historická 4X tahová strategie měla na PlayStation 5, Xbox Series X/S, PlayStation 4 a Xbox One vyjít 4. 11. tohoto roku, ale vývojáři se potýkají s nečekanými problémy. Ty zapříčinily odklad na neurčito.

„Omlouváme se za nepříjemnosti, ale buďte ujištěni, že SEGA Europe, Amplitude Studios a Aspyr usilovně pracují na tom, aby konzolovým hráčům přinesli ten nejlepší možný zážitek. V tuto chvíli nemůžeme uvést časový rámec nového data vydání, ale jakmile to bude možné, dáme všem vědět a děkujeme komunitě za pokračující podporu a pochopení,“ dočteme se tiskové zprávě.

Bohužel nevíme, co se přesně stalo. Pravděpodobně jde o problémy související s optimalizací, když se mluví o nejlepším možném zážitku. V souladu s pravidly jednotlivých platforem budou hráčům, kteří si Humankind předobjednali digitálně, vráceny peníze.

Humankind je 4X tahová strategie ve stylu Civilization, loni vyšla na PC a byla dobře přijata novináři (naše recenze) i veřejností. 9. 11. má dorazit první velké rozšíření Together We Rule. Klade větší důraz na diplomacii a špionáž.