Za poslední týden se internetem šířily žhavé spekulace o přerodu Microsoftu v third-party vydavatele, tedy společnost, která bude veškeré své hry portovat na PlayStation 5. Fanoušci se obávali o budoucnost konzolové divize a předpovídali konec Xboxu. Během víkendu se situace uklidnila a všichni se zhluboka nadechli, včetně insiderů a novinářů, kteří předtím přinášeli „zaručené“ zprávy o PS5 verzích Starfieldu a Indiana Jones and the Great Circle. To bychom teď měli udělat i my.

Novinářka Shannon Liao se od svých zdrojů dozvěděla o interní schůzce. Zaměstnanci Microsoftu se měli sejít už v úterý. Phil Spencer je měl uklidnit a potvrdit, že Xbox jako konzole je nadále součástí strategie, která má zahrnovat více druhů zařízení. To je v souladu s informacemi Jeze Cordena ze serveru Windows Central, že Microsoft v posledních týdnech dal zelenou několika novým hardwarovým projektům. Jedním z nich je údajně přenosná konzole.

Spekulace o problémech divize Xboxu podporovaly informace o tom, že Microsoft ještě nemá podepsanou novou smlouvu o dodávkách čipů pro Xbox s AMD. Údajně má o tuhle zakázku zájem Nvidia.

Na úterní poradě měl být ještě potvrzen záměr nabídnout first-party hry Xboxu na různé typy zařízení. Konzole PlayStation 5 jmenována nebyla, stejně tak hry.

Mezitím otočil insider NateTheHate. Nejprve mluvit o PS5 verzi Starfieldu. Potom tuhle zprávu označil za nepravdivou. Vypadá to, že zatím na PS5 má zamířit Hi-Fi Rush, zajímavá rytmická akce z loňského roku od studia Tango Gameworks.

To jsou ale vše opět spekulace. Chytřejší budeme někdy tento týden, v plánu je obchodní akce zaměřena na budoucnost a vizi Xboxu.