Star Wars Eclipse vyjde až za několik let, pravděpodobně v roce 2026 nebo později. Před vývojáři z francouzského studia Quantic Dream je ještě spousta práce. Jak se ale ukazuje, tak nechtějí nic podcenit a chtějí názor hráčů znát dříve. Nesnaží se o to skrz nějaký průzkum, nýbrž kontrolovaným únikem. Ten odhaluje dějovou premisu a novou rasu v rámci Star Wars.

Příběh připravují David Cage a Adam Williams, kteří jsou zodpovědní za mnoho předchozích příběhu od Quantic Dream. Hlavní hrdinkou má být Sarah, zhruba třicetiletá žena z rasy podobné lidem.

„Tato rasa stojí v čele jakéhosi impéria zvaného Zaraan, což je rasa, která se ve Hvězdných válkách dosud neobjevila,“ prozradil Colin Moriarty, moderátor pořadu Sacred Symbols.

Zaraanové se zaměřují na rovnost pohlaví a politickou a vojenskou agresivitu. Určitým zvratem je skutečnost, že místní zákony stanoví, že po uzavření manželství tvoří dva Zaraané jednu vojenskou jednotku a slouží společně.

„To se ukáže jako problém. Sarah, fanatická pravověrná vyznavačka násilí a zločinů, které její říše pravidelně předvádí, je provdána za postavu jménem Xendo, která není tak agresivní,“ dodává Moriarty s tím, že konflikt a partnerství mezi oběma postavami má být součástí části hry.

Příběh Star Wars Eclipse je zasazen do období vrcholné Republiky, tedy zhruba 200 let před událostmi filmové ságy. Tato éra byla dosud doménou knih a komiksů, jelikož celá vrcholná Republika vznikla zásluhou divize Lucasfilm Publishing. Star Wars Eclipse lze přitom považovat za jeden z prvních počinů, díky nimž éra v originále známá jako The High Republic expanduje i do jiných médií.

Podle všeho se tímto kontrolovaným únikem snaží Quantic Dream ještě nalákat nové zaměstnance. Zádrhel může představovat to, že současný tým má trpět velkými problémy kvůli enginu.

Informace od Sacred Symbols nezávisle ověřil server Insider Gaming, respektive známý insider Tom Henderson. Podrobnosti přinesly stejné zdroje, které mj. pět měsíců dopředu informovaly o akvizici Quantic Dream společností NetEase.