Společnost THQ Nordic odkryla karty a po řadě lákadel konečně ukázala herní ukázku z očekávané hry Gothic Remake. Předělávka kultovního RPG se kromě moderního grafického kabátku pochlubí známým světem s nebezpečnými nepřáteli, kteří mají přepracovaný vzhled, a novým soubojovým systémem.

V remaku se znovu vrátíme do hornické kolonie a objevíme její tajemství, včetně známého kempu. Vývojáři ve španělském studiu Alkimia Interactive mají zachovat živoucí svět, napínavý boj, zajímavý příběh a průzkum, který má hráče odměňovat.

Ve více než čtyřminutovém traileru je nám nejprve představený zajímavý a nebezpečný svět, který má být plně otevřen a má být zcela na nás, kam se vydáme a co uděláme v kůži bezejmenného hrdiny, vězně odsouzeného na doživotí, který musí přežít ve světě plném divokých zvířat, tvorů a odsouzenců s nebezpečnou pověstí.

Soubojový systém od playtestu v roce 2019 prošel výrazným vývojem (naše dojmy). Vypadá to, že tvůrci mysleli na to, že ze začátku náš hrdina neumí moc zacházet se zbraněmi a přizpůsobili tomu animace. Proto se s nimi hůře ohání. Časem se to ale naučí a bude z něj schopnější a rychlejší bojovník, jenž využívá sečné, bodné a střelné zbraně, stejně tak magii.

Gothic Remake je ve vývoji pro PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S. Datum vydání odhaleno nebylo.