Je to už pět let, co na PlayStation přijela motorkářská zombie akce Days Gone. A ačkoliv už bylo několikrát potvrzeno, že se na sequelu nepracuje, vášnivá komunita fanoušků se stále chytá posledního stébla.

Dohady se snaží uklidnit komunitní manažer Bend Studios Kevin McAllister (neplést s protagonistou Sám Doma, to byl Kevin McCallister). „Omlouváme se komunitě Days Gone za neustálé krmení falešnou nadějí a špatnými informacemi lidmi, kteří akorát shání lajky,“ píše v tweetu. Dodává, že studio teď pracuje na nové značce. Až bude studio mít více informací, ozve se. O hře, na které Bend Studios pracují, jsme vás už informovali dříve.

McAllister pravděpodobně reaguje na jiný tweet, kterého se následně chytla některá média. Scenárista a režisér John Garvin v něm potvrdil, že Days Gone zamýšlel jako trilogii a s tím i psal otevřený konec první hry. Na sequelu i pracoval, než byl ze studia vyhozen. Práce na dalším díle pokračovala ještě chvíli dál, ale Sony ho nikdy neschválilo.

Mezi Garvinem a McAllisterem následně došlo k drobné výměně názorů, kdy Garvin reagoval, že McAllister na hře ani nepracoval a že jen odpovídá fanouškům, kteří byli ochuzeni o pokračování jimi oblíbené hry. McAllister navíc později specifikoval, že ona falešná naděje pramení od bývalých vývojářů.

Druhý z režisérů hry, Jeff Ross,už na konci května navíc potvrdil, že na sequel k Days Gone nikdy nedojde. Podle všeho by nás ale mohla čekat alespoň filmová adaptace.

Days Gone je motorkářská akční hra v otevřeném světě, kde vašimi nepřáteli jsou masivní hordy zombie. Hra vyšla v roce 2019 jako exkluzivita pro PlayStation 4, o dva roky později se ji dočkalo portu na Windows. Stojí za ní Bend Studios, známé především špionážní sérií Syphon Filter, kapesními spin-offy Uncharted nebo debaklem Bubsy 3D.