Vydání titulu Steelrising, akčního soulslike RPGčka, se pomalu blíží a vývojáři nám odhalují podrobnosti o soubojovém systému, jenž působí velice propracovaně a složitě. Přizpůsobit se ale dokáže i úplným nováčkům.

Klást důraz budeme třeba na analýzu protivníka. Nalezení jeho slabé stránky nám usnadní cestu k vítězství v souboji. Bude také nutné dát si pozor na správné načasování nebo ujištění se, že na sebe nebudeme zbytečně moc upozorňovat, aby se náhodou nestalo, že budeme zničehonic čelit přesile.

Mít rychlé reakce a dobré schopnosti je dobré, ale neustále sázet jeden útok za druhým nebude ve Steelrisingu možné. Čím agresivnější budete, tím více se začnete zahřívat, což může v konečném důsledku vést k úplnému přehřátí a krátkodobé neschopnosti vaší hrdinky Aegis. Toto je tedy další prvek, na který bude nutné dbát. Opět to ale nesmíte přehnat, příliš rychlým ochlazením můžete naopak docílit zamrznutí. Inu, s robotem je to složité.

K RPG titulům také neodmyslitelně patří vylepšování statistik a získávání výbavy. To vše přitom bude přizpůsobitelnému vašemu hernímu stylu. Tvůrci uvádí, že se Aegis může stát neohroženým bodyguardem, rychlým a smrtícím tanečníkem nebo alchymistou střílejícím z dálky.

Základních typů zbraní je ve Steelrising celkem 9, dále se pak dělí na více než 40 různých variant. Kromě dvojitých mečů může Aegis využít třeba i vějíře nebo palcát. S každou zbraní se samozřejmě budete pohybovat jinak, proto je bude dobré střídat mezi sebou podle situace. Arzenál zbraní půjde postupně vylepšovat, abyste dosahovali lepších výsledků.

Vývojáři se pochlubili ještě jednou vychytávkou, díky níž bude Steelrising vhodný i pro úplné nováčky ve světě soulslike. Asistenční režim umožní hráčům upravit některá nastavení postavy, aby například dostávala menší poškození nebo se lépe chladila. Souboj se silným bossem jim tak svou obtížností nemusí hru znechutit. Je nutné ale myslet na to, že povolením této vychytávky možná ztratíte nárok na některé trofeje/achievementy.

Steelrising vyjde už 8. 9. na počítače skrz Steam, dostupný bude i na konzolích PlayStation 5 a Xbox Series X/S.