Všichni po tom toužili, až se konečně dočkali. Ne jeden hráč The Sims 4 Psi a kočky doslova nadával, že zde nejsou nějací ti drobní mazlíčci jako křečci, morčata apod. Vývojáři toto přání vyslyšeli, a tak vznikla kolekce Můj první mazlíček, kde máte možnost si malého hlodavce pořídit. Na výběr je ze 4 druhů, z nichž jeden je předělaná velmi oblíbená Příšerka z nicoty Bubulus, který vypadá jako malý růžový ptakopysk s beraními rohy. Mnozí čekali ještě daleko více, jako třeba plazy nebo papoušky. Mazlíček není nijak náročný, stačí pravidelně kontrolovat zda má dostatek aktivity, jídla a pozornosti, či občas vyčistit klec. Váš simík si s mazlíčkem vytvoří vztah, jako s každým jiným simíkem či mazlíčkem a pokud tento vztah nebudete utužovat, může se vám stát, že vás mazlíček v noci během spánku opustí v malé vesmírné raketě! A hlavně pozor na kousnutí! Může způsobit vážnou nemoc, na kterou může simík zemřít, pokud si nekoupí přes počítač léky. Pokud již nechcete o mazlíčka pečovat, můžete ho vypustit do přírody.

I tato kolekce nabízí spoustu nového nábytku, například do dětského pokoje, který je ve stejném stylu jako nábytek z dodatku Psi a kočky. Pak taky kulatý stůl s rybičkami do obýváku, pelíšky a bedna na hračky se zvířecími potisky pro mazlíčky, ale i mnoho dalšího. V tvorbě domácnosti můžeme najít hlavně nové oblečky pro mazlíčky. Některé kousky je možné sladit s oblečením pro simíky, a tak si společně můžou vyrazit na procházku dokonale sladění. Nezapomněli ani na simíky samotné. Můžete jim pořídit nové tričko s různými zvířecími motivy, overal pro děti a batolata na spaní, dva nové účesy pro ženy. Nejzajímavější je celkový outfit, který má podobně jako v Úniku do přírody podobu zvířete, v tomto případě je to obří křeček, takže pro milovníka hlodavců je to určitě ideální volba.

Kolem kolekce vznikla velmi intenzivní diskuze a to hlavně na téma komerčnosti EA, která je všeobecně známá, hlavně u série The Sims. Důvodem této diskuze je fakt, že kolekce nabízí obsah, který měl být obsažený již v dodatku Psi a kočky a pokud chcete plný obsah této kolekce, potřebujete vlastnit právě tento dodatek. Vývojáři sami napsali, že kolekce dodatek nevyžaduje, logicky ale bude zamčený obsah který s ním souvisí, jako výše zmíněné oblečky a pelíšky pro mazlíčky.Spousta fanoušků byla tímto tahem zklamaná. Při prvním teaseru oznamující tuto kolekci spousta hráčů doufala, že se bude jednat o bezplatnou aktualizaci doplňující obsah dodatku Psi a kočky. Když pak spatřil světlo světa finální trailer na kolekci, bylo všem jasné, že to zadarmo určitě nebude.I u nás se strhla diskuze a spousta fanoušků se doslova rozčílilo a odmítají si kolekci koupit i když se to dalo čekat, už jenom proto, že je tím EA a série The Sims poměrně slavná (Co se týče počtu DLC a někdy jejich přemrštěnou cenou).

Kolekce vyšla 13. 3. 2018 a na Originu jí pořídíte za €9.99 jako všechny ostatní kolekce. 

Napište váš názor i vy, máte s tímto krokem vývojářů problém? Nebo to berete za rozšíření jako každé jiné? Líbí se vám obsah a stojí vám za jeho koupi? Pište dolů do komentářů.