Fanoušci Death Stranding se stále mohou těšit na chystanou adaptaci posledního díla Hidea Kojima. Herní autor se při rozhovoru s režisérem Alexem Garlandem pro Famitsu rozpovídal o tom, proč si k tvorbě filmu vybral právě studio A24.

Jiné filmové společnosti ke mně přišly a navrhly mi velký budget a plno explozí, ale to se mi nelíbí. Já chci udělat trochu jiný film s A24,“ popisuje v hrubém překladu zakladatel Kojima Productions. Alex Garland, který s A24 nedávno vytvořil skvělý film Občanská válka (2024), si myslí, že to bylo moudré rozhodnutí. Kojima a A24 je prý skvělá kombinace.

A24 je nezávislé filmové studio, které stojí za řadou kriticky výborně přijatých filmů. Kromě Občanské války jsme od nich mohli vidět třeba Všechno, všude najednou (2022) nebo To se mi snad zdá (2023). Podle Garlanda A24 umožňuje tvůrcům velkou volnost.

S tím, jak byla Občanská válka tak velký hit, bojím se, aby mi nezvedli rozpočet a neudělali z filmu obrovský projekt. Zajímalo by mě, jak je přiměji udržet ho nízko,“ směje se autor Metal Gear Solid.

Kromě adaptace Death Stranding nás čeká i jeho sequel. Death Stranding 2: On the Beach by měl vyjít už příští rok, nejprve na PS5.