Rocket League již prošlo mnohými změnami za tyto letní prázdniny. Ty teď sice pro mnohé možná končí, zato Rocket League nezastavuje na své cestě na vrchol. Přináší tak dlouho očekávaný XP systém a taktéž úžasnou mechaniku klubů.

Dne 29. srpna 2018 proběhl ohromný update pro Rocket League. Jedna z věcí, která se ve hře nově objevila, je již dlouho očekávaný nový XP systém. Ve starší verzi hry měli hráči možnost sbírat zkušenosti v unranked a ranked zápasech, nicméně XP, které jste dostávali za ty unranked, neměly žádnou výhodu. Jediné, kvůli čemu existovaly, byla označení jako například Semi-pro, Veteran, Master nebo například Rocketeer. To se ale teď mění. Všechny zkušenosti se překonvertovaly na zbrusu nový systém. Mohlo se tak stát, že vaše označení změnilo například z Experta na Veterana nebo naopak.

Největší změnou této aktualizace jsou však kluby. Umožňují seskupit počet lidí prozatím dosahující maximálního počtu 20 včetně majitele. Pokud jste majitelem klubu, vaším úkolem je nejprve zvolit jeho nastavení. To zahrnuje jeho značku, která se bude vždy zobrazovat vedle vašeho jména v tabulkách, samotného jména klubu a klubových barev - jedné hlavní a jedné vedlejší. Jako majitel máte práva na přijetí nových členů, přidávání novinek na stránku klubu, změny jména, značky i barev klubu a na tvoření soukromých zápasů. Značku a název klubu můžete změnit jednou za týden.

Barvy

Ptáte se, na co jsou nám klubové barvy? V momentě, když proti sobě v zápase hrají pouze členové dvou týmů, barvy aut a arény se přizpůsobují právě barvám klubovým. Stejně tak se místo klasických názvů týmů jako „Blue“ a „Orange“ názvy přepíší na klubová jména. Může se stát, že týmy mají podobné či totožné výběry barev. V tom případě systém vyhodnotí, zda u jednoho z týmů použít jako primární barvu tu sekundární, nebo zůstat zcela na běžném rozpoložení, aby nedošlo k omylům.

Předání moci

Nevyhovuje vám role majitele? Není vůbec potřeba klub rušit, místo toho můžete předat žezlo jednomu ze stávajících členů. Pouze majitel má tuto pravomoc a je tak čistě na něm, koho zvolí. Také se může stát, že jako majitel budete chtít dokonce klub z nějakého důvodu opustit. Nemůžete tak učinit, dokud máte na starost klub vy. Jakmile předáte funkci majitele někomu jinému, můžete dělat, co se vám zlíbí.

Ověřené kluby

Ověřené kluby jsou momentálně pouhou výsadou. Co zatím víme, nemají žádné výhody. Tuto verifikaci dostanou kluby pro e-sportové organizace, přátele Rocket League a Psyonix a důležitých osobností, co se týče vlivu na hru. Momentálně vývojáři všechny takové lidi kontaktují a není jiná možnost, jak svůj klub nechat ověřit. Nikdy ale nevíme, co pro nás chystá budoucnost.

Co říkáte na kluby? Je to pro vás velká změna, nebo se nehodláte s nimi vůbec zaplétat? Určitě se vyjádřete dole v komentářích.