Pamatujete na ten nevinný tweet, který vyšel prvního dubna/apríla? Šlo o obrázek s textem konec, který pochází z příběhového závěru Kingdom Come: Deliverance. Od dnešního dne si můžeme být jisti, že šlo o rozloučení s tímto úspěšným středověkým RPG z českých luhů a hájů.

Warhorse Studios dnes oznámili, že přesně za týden, ve čtvrtek 18. dubna/apríla, v osm hodin večer našeho času oznámí svou novou hru. Na obrázku je kůň a nějaká postava. Více toho neprozradili. Co my vám ale můžeme prozradit, že jsme se dnes zúčastnili prezentace, známe podrobnosti a těšíme se, až vám budeme moci povědět více. Tak nás nezapomeňte za týden bedlivě sledovat.

S ohledem na dřívější prohlášení a pracovní inzeráty se tipuje pokračování Kingdom Come: Deliverance. Otázkou je tedy spíše to, kde se hra bude odehrávat. Co myslíte, jakou oblast navštívíme tentokrát a co prožijeme zajímavého z bohatých a zajímavých českých dějin?

Kingdom Come: Deliverance hráče zavedlo na výpravné dobrodružství v Čechách posledních Lucemburků. Příběh začíná v roce 1403 ve Stříbrné Skalici poblíž řeky Sázavy. Jako syn vesnického kováře Jindřich musíte pomstít smrt svých rodičů a pomoct ubránit svou domovinu před dobyvačnými vojsky. Tehdejší Čechy byly proslulé vyspělou kulturou, bohatstvím stříbra a impozantními hrady. Ale po smrti Otce vlasti, císaře Karla IV., se daly do pohybu události, které nakonec vedly k husitským bouřím a roztříštily jednotu Svaté říše římské.

Kingdom Come: Deliverance letos v únoru/februári oslavilo šesté výročí. Hra překonala hranici šesti milionů prodaných kopií. Nedávno také vyšla na Nintendo Switch, součástí je dokonce fanouškovský český dabing, který nejprve dorazil na PC. Čeho se už určitě nedočkáme, tak je vylepšení pro PlayStation 5 a Xbox Series X/S.