Týden plný očekávání je u konce. Tajemnými obrázky se podařilo českému studiu Warhorse pořádně rozvířit diskuzi a některé dokonce poplést. Výsledkem je ale to, co čekala většina, tedy pokračování úspěšného RPG titulu Kingdom Come: Deliverance. Hra vyšla před šesti lety a prodala více než 6 milionů kopií.

Pokračování příběhu Jindřicha z našich středověkých luhů a hájů se jmenuje Kingdom Come: Deliverance 2 a nadále půjde o akční RPG z pohledu první osoby. Zavede nás do prostředí chaosu občanské války v Čechách v 15. století. Navazuje tedy bezprostředně na první díl. Nahoře trailer s českými titulky. Tady pro vás máme detailní rozbor.

„Jste Jindřich ze Skalice – obyčejný muž, který dělá neobyčejné věci – zapletený do strhujícího příběhu pomsty, zrady a objevování, který se vydává na epickou cestu ‚od skromné kovárny až ke královskému dvoru‘ a hledá smysl života v tomto krásném, ale krutém středověkém světě,“ dočteme se v tiskové zprávě.

„Od rušných městských ulic až po bujné lesy – objevte tento otevřený svět středověké Evropy prostřednictvím nezapomenutelného dobrodružství plného akce, napětí a zázraků,“ láká dále.

Ve Warhorse připravili příběh o lásce a pomstě. Máme prožít život očima a činy Jindřicha, mladého muže na výpravě za pomstou svých zavražděných rodičů. Jeho příběh – ilustrovaný více než pěti hodinami filmových záběrů – ho provede od ctižádostivého válečníka až po rebela, zkříží mu cestu s charismatickými postavami a prožije nezapomenutelná dobrodružství, když se postaví uherskému králi Zikmundovi Lucemburskému a jeho obávaným spojencům.

Vaše činy budou utvářet Jindřichův osud, a to, jak na něj bude reagovat svět. Dostaneme možnost přizpůsobit vzhled, dovednosti a vybavení. „Cestujte po zemi a věnujte se jedinečným činnostem, jako je kovářství a lukostřelba, abyste se skutečně ponořili do tohoto živoucího regionu Evropy, který si bude vaše činy pamatovat, a to navždy,“ dočteme se dále. Příběh se bude odehrávat v rozsáhlých městech i na venkově, zatímco budeme prozkoumávat bohatou krajinu s krčmami, lázněmi, hrady a dalšími památkami.

Co se soubojů týče, tak nadále je kladen důraz na autentické zpracování, abychom pocítili střet ocelí a niterný boj při napínavých bitvách. K dispozici bude řada autentických zbraní a bojových stylů, které vyhoví každému hráči. Pěšky, na koni nebo skrytě se můžete specializovat na elegantní ovládání meče, brutální tupé zbraně nebo smrtící útoky z dálky. Dle slov vývojářů budou souboje přístupnější, ale nadále věrné – od elegantního šermířství po smrtící střelné zbraně, jako jsou nově přidané kuše či rané zbraně na střelný prach.

Tohle vše a mnohem více se bude odehrávat na dvou mapách, které jsou celkově dvakrát větší než ta původní. První mapa zahrne Český ráj s majestátním hradem Trosky. A potom zavítáme do Kutné Hory.

Kingdom Come: Deliverance 2 vyjde v letošním roce na PC (jen digitálně), PlayStation 5 a Xbox Series X/S. Na hře pracuje více než 250 lidí a má být ve všech směrech lepší a větší než jednička. A dobrá zpráva na závěr. Budou nejen české titulky, ale i český dabing! Potvrdila ho česká distributorská společnost Playman.