Dobré ráno. Konečně uvidíme gameplay ze survivalu The Day Before. Sony má plánovat State of Play. Trilogie GTA může zamířit na Steamu a Epic. ARK Survival Evolved zřejmě v Unreal Enginu 5.

- King Kong se vrací do videoherního světa (když nebudeme počítat, že se loni objevil v Call of Duty: Warzone). Licensing Magazine hlásí, že se společnosti DeVito Artworks a GameMill Entertainment (autoři her Nickelodeon All-Star Brawl, Cobra Kai) spojily, aby společně vytvořily nové dobrodružství King Konga ve světě videoher. Založeno má být na filmu Kong: Ostrov lebek. Více nevíme. Poslední AAA titul s King Kingem vytvořil Ubisoft v roce 2005.

- Schyluje se k odhalení data vydání Starfieldu? Bethesda aktualizovala Steam stránku hry a u data vydání nyní uvádí, že hra vyjde zanedlouho – dříve uváděla jen rok 2023. Oficiálně se Starfield očekává v první polovině letošního roku. I když se v zákulisí mluví o odkladu na druhou polovinu roku. Microsoft by si to mohl dovolit, když během jara chce vydat Redfall, Forzu Motorsport a Minecraft Legends. Zatím firma jen slíbila samostatnou prezentaci, která se bude věnovat výhradně Starfieldu.

- Tento měsíc uvidíme skutečné gameplay záběry z akčního survivalu The Day Before, slibuje studio Fntastic. Video ukáže většinu funkcí a herních prvků, aby si každý mohl o hře udělat svůj názor. K vydání má dojít už 1. 3. 2023 na PC, později na konzole Xbox Series X/S a PS5. Hráči se obávají, aby nešlo o podvod, protože dosud jsme měli možnost vidět pouze trailery.

- Pokud plánujete koupit Forspoken ve verzi pro PlayStation 5, tak na disku konzole budete potřebovat 87,275 GB. Pre-load bude možný od 22. 1. Hra vychází o dva dny později i na PC. Co se recenzí týče, tak embargo vyprší den před uvedením hry na trh.

- Studio Ninja Theory slaví 10. výročí DmC Devil May Cry. Titul původně vyšel 14. 1. 2013 pro PS3 a Xbox 360. I přes kontroverze se změnou designu hlavního hrdiny série Danteho, Capcom chtěl vše westernizovat a přiblížit západním hráčům, jsou v týmu rádi, že mohli na tak milované značce pracovat. V Devil May Cry 5 se pak Capcom vrátil k původní verzi Danteho a k pokračování DmC nedošlo.

- Ubisoft se připravuje na oslavu čínského nového roku. V rámci akce má nabídnout zdarma Rayman Raving Rabbids. Titul má být dostupný od 19. 1. přímo v obchodě Ubisoftu, vyšel v roce 2007 a obsahuje 70 miniher.

- Sony má brzy oznámit nové State of Play. Nový díl prezentace, která byla naposledy v září 2022, se má zaměřit na hry od partnerů. Tvrdí to insider The Snitch a fanoušci doufají v remaster/remake Metal Gear Solid. Na 25. 1. je v plánu Developer_Direct od Xboxu a Bethesdy.

- Dostupné je dvouhodinové demo The Last of Us Part 1 na PlayStationu 5. Háček je v tom, že pouze pro platící hráče služby PS Plus Premium.

- Už jste viděli první díl první řady seriálu The Last of Us? Pokud ano, jak se vám líbí? Já ještě neměl čas, tak žádné spoilery ;-)

- Grand Theft Auto: The Trilogy – The Definitive Edition už nebude dostupné pouze na Rockstar Launcheru. Dle neoficiálních zpráv se bude od 19. 1. prodávat na Epic Games Store se slevou 50 %. Mezitím v databázi Steamu byly nalezeny stopy, že by trilogie GTA měla zamířit i na platformu od Valve.

- Čínská společnost NetEase rozpustila tým, který měl na starost hry Blizzardu pro tamní trh, včetně World of Warcraftu, Hearthstone, Overwatch nebo Diabla. Propouštění začalo v listopadu loňského roku, kdy bylo jasné, že firmy se nedohodnou a neprodlouží 14leté partnerství. Teď byla většina lidí propuštěna, případně přeřazena jinam. Zůstalo jen 10 lidí kvůli podpoře.

- Slovenský Way of the Hunter a další hry od THQ Nordic nově v GeForce Now. Do cloudu o také The Division 2. Celý seznam:

  • Tom Clancy’s The Division 2 (Novinka, Steam, 12. 1.)
  • Dakar Desert Rally (Epic Games)
  • Destroy All Humans! (Steam a Epic Games)
  • Destroy All Humans! 2 - Reprobed (Steam a Epic Games)
  • MX vs ATV Legends (Steam)
  • The Valiant (Steam a Epic Games)
  • Way of the Hunter (Steam a Epic Games)

- ARK Survival Evolved může být vylepšeno a běžet v Unreal Enginu 5. Stejnou technologii využívá připravovaný survival ARK 2. Studio Wildcard přechod jedničky na modernější engine naznačovalo v tomhle tweetu. Mezitím umělci zveřejnili fanouškovský koncept, jak může ARK Survival Evolved vypadat v Unreal Enginu 5.