Juhů, další měsíc a další hry! Ve stejném duchu, ve kterém se nesl videoherní začátek roku, hodlají vývojáři pokračovat i nadále. Pokud jste už tedy prošli celý Zapovězený západ nebo porazili všechny protivníky v Elden Ring, můžete se hned zkraje měsíce vrhnout na dvě hry.

ELEX 2

1. 3. na PC, PlayStation a Xbox

Prvního března zavítá na naše počítače a také konzole pokračování akčního RPG od tvůrců legendárního Gothicu - Elex. Ujmout bychom se měli opět Jaxe - protagonisty prvního dílu. Sedm let poté, co se mu podařilo porazit obávaného Hybrida, se na planetu Magalan snáší další hrozba. Jelikož si ale náš hrdina nese na ramenou kromě svého jetpacku i následky své minulosti, bude potřebovat sjednotit všechny frakce do jedné. 

Těšit se můžeme na nádherně zpracovaný svět, futuristické pušky, válečné sekery nebo luky vylepšené speciální nanotechnologií. Jedinečný má být i vylepšený soubojový systém, který má kombinovat jak boj na blízko, tak na dálku. Doufáme tedy, že nezůstane ve stínu konkurenčních her.

SHADOW WARRIOR 3

1. 3. na PC, PlayStation a Xbox

Ten, kdo rozhodně nezůstane ve stínu, je Lo Wang. Hlavní hrdina FPS série Shadow Warrior. Ta se vrací již s třetím dílem a jako vždy to bude nářez. Těšit se můžeme na opravdu pestrou škálu zbraní, přes dokonale nabroušenou katanu, brokovnice, kolty až po zbraň střílející duhu.

Mimo opravdu výživných soubojů v arénách neofeudálního Japonska - jak autoři sami říkají - bychom se měli dočkat i připomínky na Johna Wiliama Galta, dabéra postavy Lo Wanga z prvního dílu (1997), který koncem ledna tohoto roku zemřel. Majitelé konzolí nové generace si pak budou muset na nativní verzi pro svoje mazlíčky ještě nějaký čas počkat.

BABYLON'S FALL

3. 3. na PC a PlayStation

NierTvůrci : Automata a série Bayonetta si pro nás pak připravili kooperativní řežbu Babylon's Fall. V té se hráči stanou sentinely, tedy bojovníky, jejichž cílem je zdolat bájnou Babylonskou věž. A i když je kladen důraz především na hru více hráčů a live-service, nebude prý problém zdolávat patro po patru i samostatně.

GRAN TURISMO 7

4. 3. na PlayStation s českými titulky

S českými titulky přijde na konzole PlayStation, po dlouhých pěti letech nový díl nejreálnější závodní série - Gran Turismo 7. Pro všechny milovníky rychlé jízdy a vůně spálených pneumatik si autoři připravili přes 400 vozů a desítky reálných či fiktivních tratí. Společně s kariérním režimem se pak vrací i výkonnostní a vizuální tuning. Brzy se můžete těšit na naši recenzi.

WWE 2K22

11. 3. na PC, PlayStation a Xbox

Ze sedadla okruhového supersportu se o několik dní později vrhneme rovnou do ringu. Po roční odmlce rozdáme pár facek protivníkům ve wrestlingové simulaci WWE 2K22. Kromě kompletně přepracovaného ovládání a legend světového wrestlingu jako je Steve Austin nebo The Rock se dočkáme i režimu MYGM. V tom se coby generální manažer celé organizace, budeme snažit nalákat pod svá křídla ty nejlepší bojovníky a předvést všem opravdovou show.

GRAND THEFT AUTO 5

15.3 PlayStation 5 a Xbox Series X/S

GTA 5 - opět. Patnáctého března se své vylepšené verze posledního dílu Grand Theft Auto dočkají i majitelé nové generace konzolí. Ti si budou moci vychutnat nejprodávanější hru současnosti v rozlišení 4K při 60 snímcích za sekundu.

THE SETTLERS

17. 3. na PC

Legendární osadníci vstávají z mrtvých a my se tak po dlouhých dvanácti letech dočkáme restartu série. Hráči se mohou těšit na tři frakce - Elari, Maru a Jorn. Poprvé v sérii bude také hned od začátku vidět celá mapa a bude na každém z nás, jak toho využijeme. A pokud jste žádný díl Settlerů nikdy nehráli, má být podle slov vývojářů tahle hra přístupná úplně všem.

STRANGER OF PARADISE: FINAL FANTASY ORIGIN

18. 3. na PC, PlayStation a Xbox

V akčním RPG Stranger of Paradise: Final Fantasy Origin se chopíme role Jacka. Společně s jeho parťáky Ashem, Jedem, Sophií a Neon pak bude naším úkolem porazit temnotu, než pohltí celý svět.

SYBERIA: THE WORLD BEFORE

18. 3. na PC

Po odkladu z konce minulého roku konečně dorazí nová Syberia s podtitulem The World Before. Přichystány pro nás jsou dvě časové linky. První se má odehrávat před druhou světovou válkou v roce 1937 a hlavní hrdinkou nám bude Dana Roze. 17letá holčina, kterou by čekala ambiciózní budoucnost jako klavírní virtuóz. Budoucnost je ale nejistá, jelikož drápy nacistů a druhá světová válka se nezadržitelně blíží. Druhou linkou odehrávající se v roce 2004 nás provede již stará známá Kate Walker. Ta se snaží zuby nehty přežít v solném dole. Upadla zde totiž do zajetí, potom co zažila tragickou událost na cestě k objevení vlastního já.

GHOSTWIRE: TOKYO

25. 3. na PC a PS5

Jestliže se vám pak podaří přežít útoky nacistů a uniknout ze solného dolu, můžete se v akční adventuře Ghostwire: Tokyo vrhnout na likvidaci zla, které se v japonské metropoli objevilo. V kůži hlavního hrdiny jménem Akito spojíte síly s temnou entitou a pomůžete odhalit pravdu o tom, proč téměř veškeré obyvatelstvo města zmizelo.

KIRBY AND THE FORGOTTEN LAND

25. 3. na Nintendo Switch

Pokud by na vás temné Tokyo bylo příliš strašidelné, můžete se v roli Kirbyh, vrhnout prozkoumávat opuštěný ostrov. Společně s touto věčně hladovou růžovou koulí se můžete těšit i na nové či staré známé protivníky

TINY TINA'S WONDERLANDS

25. 3. na PC, PlayStation a Xbox

Mírumilovného Kirbyho pak budete moct vyměnit za ztřeštěnou Tiny Tinu, známou především fanouškům série Borderlands. Těšit se můžete na desítky bizarních protivníků a zbraní nebo na nevyzpytatelné dungeony. Chopíte se tedy střelné zbraně, meče nebo magické hole a postavíte se mocnému Dragon Lordovi? Pf, co by na to asi řeklo Kingdom Come?

CRUSADER KINGS 3

29. 3. na PlayStation 5 a Xbox Series X/S

Koncem měsíce se dočkají konzoloví hráči své verze populární středověké strategie Crusader Kings. Vyberte si královský či šlechtický rod z celé řady říší, proveďte dynastii staletími a zajistěte bezpečí a moc pro nové generace. Všechny mechaniky známé z počítačové verze hry si nyní konečně užijí i majitelé PlayStationu 5 a Xboxu Series X a S.

WEIRD WEST

31. 3. na PC, PlayStation a Xbox

Konec měsíce pak uzavře Weird West. Akční RPG od spoluautorů Prey a Dishonored zasazené do temného fantasy světa Divokého západu. Kromě kovbojů s kolty proklatě nízko a boje s monstry se můžete připravit na úplnou svobodu v plnění úkolů. Vývojáři také slibují obsáhlé rozhovory s NPC postavami, s nimiž si lze vybudovat silný vztah a získat tak mocné spojence nebo ještě mocnější nepřátele.

No, tak to byl teprve třetí měsíc a už teď je jasné, že tenhle rok je pro nás hráče opravdu lahůdkou. Na kterou hru se vy v březnu těšíte nejvíc a proč? Podělte se s námi do komentářů a my jdeme zatím hrát, protože tolik herních pecek se přece samo neodehraje.

BĚHEM BŘEZNA 2022 JEŠTĚ VYJDE:

  • Triangle Strategy - 4. 3. na Switch
  • Chocobo GP - 10. 3. na Switch
  • Phantom Breaker: Omnia - 15. 3. na PC, PlayStation, Xbox a Switch
  • Tunic - 16.3 na PC a Xbox
  • ANNO: Mutationem - 17. 3. na PC a PlayStation
  • Gal Gun: Double Peace - 17. 3. na Switch
  • Persona 4 Arena Ultimax - 17. 3. na PC, PlayStation a Switch
  • Relayer - 24. 3. na PlayStation
  • Dawn of the Monsters - během měsíce na PC, PlayStation, Xbox, Switch a Stadia
  • Death Stranding Director's Cut - 30. 3. na PC