Dinosaurů a klasických hudebních motivů Johna Williamse není nikdy dost, takže byla radost na The Game Awards spatřit nový titul s prostým názvem Jurassic Park: Survival. Jak už napovídá název, tentokrát nedojde na Jurský svět, který filmové studio Universal posledních několik let rozvíjelo na poli filmů a dalších médií. Zde hraje hlavní roli původní Jurský park Johna Hammonda, jenž jsme mohli spatřit ve stejnojmenném snímku Stevena Spielberga z roku 1993.

Hráči tedy budou v novince studia Saber Interactive a Universal City Studios muset přežívat v jinak opuštěném parku na ostrově Isla Nublar, a to po událostech filmu. A i když název svádí k představě o nějakém multiplayerovém survivalu, ve skutečnosti půjde o singleplayerovou akční adventuru s dosud neviděným příběhem, která sází na pohled z první osoby. Hlavní hrdinkou je doktorka Maya Joshi, jež se nemohla evakuovat z ostrova spolu s ostatními. A tak ji čeká kontakt s dilophosaury, tyrannosaurem a samozřejmě velociraptory. Těmi velociraptory, které Tim a Lex ve filmovém Jurském parku nepříliš úspěšně uvěznili v mrazáku.

Každý prehistorický ještěr se má chovat jinak, takže zatímco v případě některých dinosauřích obyvatel ostrova je na místě plížení či pokus o přechytračení, před jinými se vyplatí prostě zdrhnout. Samozřejmě se vyplatí také pečlivě zkoumat prostředí Nublaru, přemýšlet a využívat všechny dostupné zdroje, aby doktorka Joshi přežila.

Jurassic Park: Survival zatím nemá stanovené datum vydání (nebo ho přinejmenším není pro tuto chvíli nikde vidět), ale míří na PC, PlayStation 5 a Xbox Series X|S.