Pokud vás během loňských The Game Awards zaujalo oznámení singleplayerového projektu Jurassic Park: Survival od studia Saber Interactive, nejspíš jste čekali, že hru uvidíme i na některé z prezentací, které nám měly v posledních dnech vynahradit zrušení tradiční výstavy E3. Nakonec se nikde neobjevila, díky serveru IGN tu ale přesto máme hrstku nových informací.

Jak se zdá, Jurassic Park: Survival by mohl splnit přání fanouškům, kteří měli někdy pocit, že jsme vlastně v původním filmovém Jurském parku z roku 1993, na nějž hra volně navazuje, viděli jen nepatrný zlomek ostrova Nublar, potažmo Isla Nublar. Ikonická místa typu návštěvnického centra nebo výběhu pro Tyrannosaura nemají chybět ani tentokrát, dokonce při hraní uvidíme, jak vypadají bezprostředně po konci filmu, ale vývojáři nám hodlají ukázat i dosud neviděné části ostrova.

Vývojáři se zamysleli například nad lokacemi, které neměly být součástí prohlídky parku nebo které mohly být ve filmu nedostupné kvůli bouři, ale přitom by na ostrově neměly chybět. Díky tomu se podíváme třeba do míst, v nichž měli návštěvníci při svém pobytu v Jurském parku přespávat.

Podle vývojářů je samotný ostrov stejně důležitou součástí hry jako sestava postav a dinosaurů. Kreativní ředitel Oliver Hollis-Leick přitom redakci serveru IGN prozradil, že k rozšíření dojde i v tomto případě, takže hlavní hrdinka Maya Joshi nebude jedinou figurou, s níž se při hraní budeme moci vůbec poprvé seznámit. Na podrobnosti o dalších postavách a o nováčcích v týmu prehistorických ještěrů si ale budeme muset ještě počkat.

Maya to každopádně bude mít při přežívání na ostrově těžké. Kvůli různým typům terénu na Nublaru bude třeba při hraní dávat pozor a v některých případech dokonce plánovat a kontrolovat zvolené trasy v předstihu. Opatrnost se vyplatí i při snaze vyhnout se pozornosti určitých predátorů.

Těžké to ale budou mít i fanoušci, kteří nový herní výlet do Jurského parku nedočkavě vyhlížejí. Dočkali jsme se totiž i potvrzení, že hra nevyjde během roku 2024. Jurrasic World: Survival tak dorazí někdy v následujících letech ve verzích pro PC, PlayStation 5 a Xbox Series X|S.