Od loňského roku kolují internetem pověsti, že Bluepoint Games je dalším kandidátem na akvizici ze strany Sony. Japonská společnost si u amerických vývojářů sídlící v texaském Austinu objednala Demon's Souls remake, Shadow of the Colossus, Gravity Rush Remastered nebo Uncharted: The Nathan Drake Collection.

Strategií Sony je stabilní, pomalý a neustále organický růst studií. Na PlayStation Studios je ale v poslední době kladen mnohem větší tlak, konkurenční Microsoft postupuje mnohem agresivněji a kupuje jeden tým za druhým. Poslední akvizicí Xboxu je ZeniMax Media s Bethesdou za 7,5 miliardy dolarů.

O přidání Bluepoint Games pod Sony je přesvědčeno několik důvěryhodných zdrojů. Čas od času se tato spekulace objeví a podle všeho je pouze otázkou času, kdy se PlayStation Studios rozroste o zkušený tým, který Sony již dokázal, co dovede. Je o tom přesvědčen administrátor populárního fóra ResetEra.

Přečtěte si také: Proč dochází k driftování analogů u PS5 ovladače?

Podobným způsobem Sony spolupracovala s Insomniac Games. Japonská společnost zaplatila vývoj akčního dobrodružství Ratchet & Clank z roku 2016 a po úspěšném Marvel's Spider-Man z roku 2018 studio koupila za 229 milionů dolarů. V minulosti Insomniac Games pro PlayStation vytvořili Spyro the Dragon, původní Ratchet & Clank nebo sérii Resistance.

V souvislosti s Bluepoint Games se spekuluje také o remasteru Bloodborne. S hardcore akčními RPG od FromSoftware má tento tým zkušenosti, když vytvořil remake Demon's Souls pro PlayStation 5.