Ubisoft si plánuje nahradit předešlé roky, které byly ovlivněny řadou odkladů a rušením her. Do dubna 2024 chce společnost uvést na trh 10 titulů. V předchozí finanční zprávě bylo uváděno 8 projektů. Vypadá to, že vývoj jde konečně dobře.

Co Ubisoft vydá? Oficiálně zmiňuje Assassin’s Creed Mirage, The Crew Motorfest, Avatar: Frontiers of Pandora, Prince of Persia: The Lost Crown, Skull and Bones, XDefiant, Just Dance 24, Rainbow Six Mobile a The Division Resurgence. K nim se přidá nějaká další velká hra. Ta nebyla jmenovaná. Pravděpodobně je to nějaký dosud neoznámený titul. Nezdá se nám, že by to byla akční adventura Star Wars Outlaws, jinak by ji Ubisoft přímo jmenoval. I když je oficiálně v plánu na rok 2024. Chybí také informace o The Division Heartland.

Yves Guillemot, šéf Ubisoftu, je přesvědčen, že jdou správným směrem. Vidí budoucnost ve hrách pro konzole, počítače a mobily. Zejména důraz na přenosná zařízení je u Ubisoftu větší a Guillemot si s ohledem na akvizici Activisionu Blizzard, za který Microsoft zaplatí 68,7 miliardy dolarů, myslí, že přenesení oblíbených značek na mobily/tablety je to, co dává smysl. Microsoft veřejně tvrdí, že Activision Blizzard kupuje zejména kvůli mobilní divizi King. Ta stojí za hity jako Candy Crush Saga.

Nedávno Ubisoft podepsal důležitou smlouvu s čínským Tencentem. Týká se mobilního Assassin's Creed Codename Jade. Předpokládá se, že spolupráce je podobná té, kterou má Tencent s Activisionem ohledně Call of Duty: Mobile. U této střílečky si firmy rozdělují příjmy ze hry rovným dílem. Activision Blizzard vlastní značku a vývojem je pověřeno studio TiMi z divize Tencentu.