Společnosti 2P Games a NEKCOM Games přicházejí s akčním RPG titulem Showa American Story, který se odehrává v poněkud neobvyklém prostředí. Podíváme se do postapokalyptické verze Ameriky, ovšem v době, kdy Japonsko díky své silné ekonomické moci koupilo Spojené státy a vlna přistěhovalců během krátké doby zemi výrazně proměnila. Ačkoli jsou konflikty nevyhnutelné, občané obou kultur se postupně přizpůsobující životu, který si nikdy nepředstavovali.

Výsledkem je, že místo monumentálního nápisu Hollywood na proslulém kopci Mount Lee v Griffith Parku v Los Angeles je tam Neo Yokohama, socha Svobody má na plakátu japonské „vylepšení“, typický most v San Franciscu je také jiný a po celém světě lze najít torii.

Tím to ale nekončí. Došlo k záhadné katastrofě, která drasticky změnila svět a zdecimovala světovou populaci. My se ujmeme Choko, dospívající dívky, jež vstane z mrtvých a ocitne se v postapokalyptickém světě, kde se musí vypořádat se zombiemi, příšerami a přeživšími apokalypsy. Ne každý je v této době přátelský.

Co se stalo se světem? Na tyto a další otázky se bude snažit Choko najít odpovědi, když se vydává na dobrodružnou cestu napříč Spojenými státy. Naštěstí nemusí chodit po svých, k dispozici má speciální motorku.

Vývojáři ze studia NEKCOM Games lákají na rychlý, vzrušující a strategický boj. Druhý život není jediné, co je dívce dáno, má také tajemnou a děsivou moc. Jinak by asi proti hordám zombíků a monstrům neměla šanci... Čeká vás boj zblízka, zbraně na dálku a nějaké podivné zbraně. Vše bude možné vylepšovat a přizpůsobovat svému bojovému stylu.

Těšit se dle všeho můžete také na posilování a minimálně běžecký pás. Vypadá to, že tímto způsobem budeme vylepšovat hlavní hrdinku podobě jako CJ v GTA: San Andreas.

Showa American Story nemá stanovené datum vydání. Ve vývoji je pro PC (Steam), PlayStation 5 a PlayStation 4.