Oficiálně víme, že na středečním State of Play od Sony nebude řeč o hrách od týmů PlayStation Studios. Místo toho nám společnost ukáže tituly od partnerů z celého světa, včetně nových oznámení.

V průběhu víkendu se internetem začaly šířit spekulace o hrách, které na State of Play uvidíme. Založeny jsou zejména na aktualizacích karet v PlayStation Store a přidání nových karet. To vede insidery k domněnce, že uvidíme Final Fantasy XVI, Gotham Knights, Lord of the Rings: Gollum, Tchia, The Dark Pictures Anthology a Voice of Cards. Pouze druhá jmenovaná hra měla dříve kartu na PS Store.

Tyto informace je ale nutné brát s rezervou. Přidání The Dark Pictures Anthology může souviset s vydáním třetího dílu s podtitulem House of Ashes a odhalením čtvrtého dílu nazvaném The Devil in Me, jenž završí první sezónu.

Jiné spekulace také zmiňují Final Fantasy XVI a k tomu přidávají Hogwarts Legacy z kouzelnického světa Harryho Pottera. Hra byla oznámena před více než rokem a od té doby se o ní moc nemluví. Dočkat bychom se jí měli v příštím roce. Dříve se předpokládala prezentace na prosincovém The Game Awards.

Tak uvidíme. State of Play bude mít zhruba 20 minut a vysílat se bude 27. 10. od 23:00 našeho času.