Možná že real-timové strategie v dnešní době nejsou u vývojářů tak populární, ani zdaleka se však nedají považovat za mrtvý žánr. Čas od času se totiž na scéně objeví kvalitní vlaštovka, na kterou milovníci těchto her nedají dopustit. Každopádně, pořád se neobjevila taková vlaštovka, která by s sebou přinesla RTS jaro. Takovou hru by však chtělo vytvořit studio King Art Games se svojí dieselpunkovou real-time strategií Iron Harvest. K tomu by mu mohl pomoci i zajímavý příběh, který nám vývojáři prezentují skrze nový napínavý trailer.

„Tradice se střetává s vědeckým a technologickým pokrokem, zatímco Evropa se stále zotavuje z brutálních bitev světové války. Města se pomalu obnovují a na venkově začala éra železné sklizně. Farmáři objevují pozůstatky majestátních kráčejících strojů, se kterými se bojovalo na bojištích během světové války. Uprostřed tohoto chaosu se objevuje nová hrozba, která ohrozí existenci samotné Evropy. Tajné síly se všemožnými prostředky snaží destabilizovat celé země a hodlají opět zapálit svět a konečně se chopit kontroly,“ popisuje hru tisková zpráva.

Přečtěte si také: Úžasný filmový trailer na real-time strategii Iron Harvest

Jak trailer ukazuje, tak mnohem více než na globální dopady celého konfliktu se hra bude soustředit na osobní příběhy jednotlivých hrdinů. Ačkoliv někteří do boje jít nechtějí, tato válka dostane každého a může v nich ukázat to nejlepší, ale i to nejhorší. Trailer se určitě nechal inspirovat u největších filmových blockbusterů a jednoduše vás tak dokáže nalákat na to, co si pro vás scénáristé přichystali. 

Iron Harvest si i nadále můžete vyzkoušet ve veřejné betě na Steamu. Veškerý postup, který ve hře získáte se vám nadále přesune do plné verze. Navíc vývojáři poslušně poslouchají komunitu a dle její zpětné vazby v nejnovějším patchi opravili velkou řadu chyb a odstranili zámek na 60 snímků za sekundu. Pokud by tak i nadále studio postupovalo při dalším vývoji, máme se skutečně na co těšit. 

Iron Harvest do plné verze vychází 1. 9. tohoto roku pro PC s českými titulky. Později se jej dočkáme i pro PlayStation 4 a Xbox One. Když si hru předobjednáte, získáte tři litografie. V nabídce je také sběratelská edice.