Simon Rutter, vedoucí obchodního oddělení evropské divize Sony, nedávno japonské společnosti trošku zavařil, když v jednom rozhovoru řekl, že Spider-Man: Miles Morales je výrazně vylepšená původní hra z roku 2018 s novým příběhem. Hráči se začali ptát, proč tedy tento samostatný dodatek nemůže vyjít také na PS4. Prezident Sony musel vysvětlovat, že i přesto jde o velký a důležitý titul, což nyní potvrdili také tvůrci.

Brian Horton, kreativní ředitel ze studia Insomniac Games, napsal příspěvek pro PlayStation Blog. V něm vysvětluje, že Spider-Man: Miles Morales je samostatná hra, která bude mít menší rozsah než původní Spider-Man. Příběh Milese Moralese lze srovnat s Uncharted: The Lost Legacy. Můžeme tak očekávat hru na 5 až 10 hodin, zatímco Spider-Man z roku 2018 dokázal svou příběhovou částí zabavit na 15 hodin. I přesto ale půjde o plnohodnotnou hru.

V nedávném oznamovacím traileru jsme mohli vidět stejné prostředí. Zdá se, že vývojáři využívají to, co už mají hotové. Jen s tím rozdílem, že tentokrát se do New Yorku podíváme v zimním období. K tomu byly vylepšeny textury a efekty. Horton zmiňuje například nové modely postav (4D skeny) s realističtějšími vlasy a také výhodu rychlého SSD disku u PS5. Díky němu má být hra téměř okamžitě načtena. Nemluvě o 3D zvuku a využití možností ovladače DualSense - hmatová odezva a adaptivní spouště.

„Je zima, asi rok po událostech předešlé hry. New York pokryl sníh a těsně před vánočními prázdninami vypukla válka mezi energetickou společností a high-tech zločineckou armádou. Milesův nový domov v Harlemu se nachází v centru této bitvy,“ přibližuje příběh kreativní ředitel Brian Horton.

Podle slov kreativního ředitele se zamilovali do postavy Milese Moralese a proto se mu rozhodli dát roli už v původním dobrodružství Petera Parkera. Ale už tou dobou plánovali další příběh, který chtějí vyprávět v samostatné hře s novými nepřáteli, novými úkoly a dalším obsahem.

„Náš tým po dokončení Marvel's Spider-Man pracoval na tom, aby vám přinesl fantastické dobrodružství Milese Moralese,“ uvádí Horton s tím, že příběh Milese je spin-off a jde o důležitý, upřímný, emocionální a zásadní zážitek pro rozšíření světa Marvel's Spider-Man.

Pokud čekáte na velké dobrodružství Petera Parkera, tak o něj se nemusíte bát. Horton na PlayStation Blogu píše, že Bryan Intihar, jenž byl kreativním ředitelem Marvel’s Spider-Man, v současné době pracuje na novém projektu pro tuhle franšízu. Má jít o velkou věc, což musí znamenat Marvel’s Spider-Man 2. Co jiného by to ve světě pavoučího muže mohlo být, když jednička byla tak úspěšná - prodalo se více než 13 milionů kusů a šlo o jednu z nejpopulárnějších her na PS4.

Miles Morales nemusí být oblíbencem všech hráčů, ale třeba si k němu najdou koncem letošního roku na PlayStationu 5 cestu. A když ne, tak stačí počkat na pokračování příběhu Petera Parkera.