Je to už nějaká doba, co byl vynalezen způsob ovládání počítače pomocí pohybu očí. Byl však vytvořen pouze pro experimentální účely a pro výpomoc pohybově postižených lidí k ovládání počítače.

Dnes jsme se dostali už tak daleko, že můžeme pomocí této technologie, kterou začala vyrábět a distribuovat firma Tobii, hrát i hry jako je například Assassin's Creed Origins, který si v naší recenzi nevedl vůbec zle. Na tu se můžete podívat zde

Tato technologie není ani moc nedostupná na rozdíl od VR setů. K těm potřebujete nejen velký obnos peněz pro pořízení samotného setu, ale i velice výkonný počítač.  Zde vám však vystačí „pouhých“ 159€, za které dostanete samotný snímač očí. Taktéž obdržíte i kopii hry Assassin's Creed Origins, nebo F1 2017. Zakoupit si sice můžete i samotný snímač, ale je za totožnou cenu jako balíčky s hrou.

Za mě je to super posun v herní technologii a uvítal bych implementaci do VR setů, kde by se hodila k jemnějšímu pohyby při rozhlížení. Co vy, jak byste tuto technologii využili? Odpovědět můžete do diskuze pod článkem.