Nejprodávanější hra v historii PlayStationu ztrácí dech? Podle dostupných údajů přestává Helldivers 2 hráče zajímat. Může to mít souvislost s menším množstvím nového obsahu a kontroverzemi kolem hry.

Kooperativní střílečka Helldivers 2 vyšla 8. 2. letošního roku a stala se okamžitě hitem. Dalo by se dokonce říct, že důvodem, proč japonská společnost bude chtít více live service titulů. Postupně ale zájem hráčů na Steamu propadá, jak ukazuje SteamDB.

V době vydání zaznamenali Helldivers 2 neuvěřitelných 458 709 souběžně hrajících hráčů na Steamu. Postupně tento počet klesal a dnes je to asi jen 10 % tohoto úspěchu. Jak si všiml server Forbes, tak včera, 30. 6., měl boj za demokracii vrchol 45 315 lidí.

Jaký je důvod takového propadu? Jedním je určitě méně nového obsahu. Helldivers 2 obdrželi pouze nové zbraně, další vybavení a jiné varianty nepřátel. Po herní stránce se toho ale moc nezměnilo, což může hráče postupně začít nudit. Jako další důvod je tady úspěch. O Helldivers 2 se hodně mluvilo a hra mohla přilákat i hráče, kteří nejsou moc velkými příznivci live service a chtějí si hru pouze zahrát a potom ji odložit.

Třetím důvodem je kontroverze z důvodu účtu PlayStation Network. Kvůli němu se Helldivers 2 neprodávají ve 177 zemích světa. I když předtím tam hra byla normálně dostupná.

Na druhou stranu, 45 tisíc současně hrajících hráčů za 24 hodin je nadále skvělý výsledek. Helldivers 2 rozhodně neumírají.

Helldivers 2 k 5. 5. 2024 prodali 12 milionů kusů. Jde o nejrychleji prodávanou hru od Sony v historii PlayStationu. Společnost chystá řadu dalších live service her. Letos vyjde střílečka Concord, jež připomíná Overwatch od Blizzardu.