Polské studio Bloober Team, které vytvořilo Blair Witch, Layers of Fear nebo Observer, u svého nadcházejícího psychologického hororu The Medium zkouší něco nového. Vývojáři se rozhodli hráčům umožnit hrát za médium a žít ve dvou různých světech: ve skutečném a duchovním. Jako médium s přístupem k oběma světům máte schopnost vnímat širší perspektivu a jasněji vidíte, že neexistuje žádná jednoduchá pravda, jak ji vnímají ostatní. Zdá se, že nic není takové, jak se zdá, všechno má svou druhou stránku.

Dva rozdílné světy doplní „duální“ soundtrack Arkadiusze Reikowského z Bloober Team a legendárního skladatele Akiry Yamaoka, který stojí za soundtrackem k sérii Silent Hill.

V dnešním tvůrčím deníčku se podíváme do zákulisí. Představen nám je Dual Reality systém. Ten propojuje skutečný a duchovní svět očima média, kdy vidíme oba světy současně. Některé akce v duchovním světě mohou ovlivnit skutečný svět. V některých případech se budete muset zaměřit pouze na jeden svět. Zajímavé je, že Dual Reality představuje asi dvě třetiny z celkového herního času. Zbytek hlavní hrdinka Marianne bude trávit ve skutečném světě nebo ve světě duchů, kde se bude snažit přežít.

Přečtěte si také: Akční adventura Marvel 1943: Rise of Hydra slibuje vzrušení při boji s nacistickou Hydrou

Příběh se točí kolem děsivé vraždy dítěte v opuštěném hotelovém letovisku Niwa, které se před mnoha lety stalo dějištěm šílené tragédie. Na tomhle místě budete hledat složité odpovědi.

Hlavním záporákem je ďábelská entita zvaná The Maw. Jeho hlasu se ujmul známý Troy Baker, který atmosféru The Medium přirovnává k Silent Hill a Dead Space.

The Medium vyjde 10. 12. letošního roku na PC a Xbox Series X/S. Ve stejný den bude hra přidána do nabídky předplatného Xbox Game Pass pro Windows 10 i novou generaci Xboxu.