Téměř čtyřminutový trailer z hororu The Medium se zaměřil na využití funkcí bezdrátového ovladače DualSense na konzoli PlayStation 5. Polské studio Bloober Team se rozhodlo využít adaptivní spouště a haptickou odezvu k vylepšení zážitku. Vývojáři tvrdí, že DualSense umožní pohlcující zážitek.

"Na PlayStationu 5 jsme využili všechny možnosti ovladače DualSense, abychom hráče ještě více vtáhli do tajemství hotelu Niwa. Naším cílem bylo umožnit hráčům, aby při prozkoumávání herního světa a interakci s ním vnímali reakce Marianny na události kolem ní," říká producent Szymon Erdmański.

Přečtěte si také: Silent Hill od Bloober Team? Autoři The Medium a Blair Witch navázali spolupráci s Konami

Při hraní za Marianne získáte přístup k jejím nadpřirozeným schopnostem poměrně brzy. Některé z nich, jako například Spirit Blast, lze využít k řešení hádanek a útokům, přičemž v obou případech budou využity adaptivní spouště ovladače DualSense. Spouště při nabíjení schopnosti budou klást odpor, jakmile bude schopnost nabita, odpor se minimalizuje.

DualSense bude využit také v situacích, kdy hlavní hrdinka Marianne musí zadržet dech, aby ji neodhalili nejnebezpečnější nepřátelé ve hře. Vestavěný reproduktor ovladače napodobuje zvuky zařízení, které ve hře používáte. A konečně, světelný pruh kolem touchpadu bude kopírovat baterku: kdykoli se v blízkosti objeví příšera, začne blikat.

The Medium na PS5 vyjde 3. 9. letošního roku. V lednu se hra objevila na Xbox Series X/S a PC. Podívejte se na recenzi: