Polské studio Bloober Team se vrací s hororem Observer. Tvůrci Layers of Fear a Blair Witch prostřednictvím krátkého teaser traileru (nahoře) oznámili Observer: System Redux pro novou generaci konzolí. Název naznačuje, že půjde o remaster původního kyberpunkového hororu z roku 2017, který si v lepší kvalitě budeme moci zahrát na PlayStationu 5 a Xboxu Series X.

Brzy se máme dozvědět více informací. Do té doby můžeme spekulovat, zda jde skutečně o remaster nebo pokračování. Co myslíte vy?

Původní Observer je mnohými považován za jeden z nejlepších hororových her současné generace konzolí. Hráli jste za Rutgera Hauera, detektiva v dystopickém futuristickém Krakově, který prožíval děsivé okamžiky při hackování cizích myšlenek. Killer hru doporučil na 9/10 a nazval ji šíleným psychologickým hororem (recenze níže).

Vedení studia Bloober Team nedávno podepsalo multimilionovou smlouvu, která jim umožní vytvářet skutečné AAA tituly. Ty dosavadní jsou něco mezi AAA a nezávislou scénou. Jak vidno, tak tvůrci nezapomínají ani na své původní značky. Tak uvidíme, co přinesou následující měsíce a roky.