Máme tu začátek nové dekády a nejednoho člověka to nutí se zamyslet nad tím, jak bude pokračovat dalších 10 let a co je vlastně naším cílem. Stejnou otázku si zřejmě položil i Markus „Notch“ Persson, díky kterému dnes máme Minecraft. Ten se „teoreticky“ na Twitteru ptá svých sledujících, zda by se jim líbilo víc, aby vydával hry zdarma jako nezávislý vývojář, ovšem v menším měřítku, nebo jestli by si neměl založit své vlastní studio a zaměřit se na pořádné AAA tituly. 

Reakce fanoušků jsou různé, častokrát můžeme vidět, že si lidé žádají Minecraft 2.0, toho se ale pravděpodobně nedočkáme, protože Markus již dříve oznámil, že by se chtěl dál rozvinout a začít úplně od začátku. Markus je celkově od roku 2014, kdy Mojang společně s Minecraftem odkoupil Microsoft, od svého díla čím dál tím víc distancován. Kupříkladu nebyl ani pozván na oslavy 10. výročí tohoto legendárního titulu.

Velmi zajímavou otázkou také bylo: „Co by tě učinilo víc šťastným?“ A jak se zdá, tak bohužel to ani sám Markus neví, ale dle svých slov to je ta otázka, na jejíž odpověď bude teď chtít přijít.

No uvidíme, jak moc otázka byla „teoretická“ a jak se sám Notch nakonec rozhodne. Mnozí v tom vidí úžasnou příležitost, jak by se mohl Markusův talent rozvinout, kdyby za jeho zády stál schopný tým, který by všechny jeho vize přenesl do skutečnosti.

Jaký názor máte vy a co byste chtěli radši?