Originální Warcraft III je milován hráči po celém světě a to, že se blíží remaster pod názvem Warcraft III Reforged tak rozhodně mnoho z nich nadchlo. Reforged totiž přinese lepší textury a předělané cutscény, co však nepřinese je český dabing, který byl v originální hře. Pro mnoho z českých hráčů je toto zklamáním. Kromě lepšího zážitku sebou totiž samozřejmě přináší i nostalgii.

Právě petice Jana Vorla se však snaží český dabing do Reforged verze Warcraftu protlačit. Petice má nyní přes 11 000 hlasů a stále roste. Český dabing ale není standardem už nějakou dobu, proto jsem se zeptal Jana Vorla, proč by rád češtinu právě v novém Warcraftu prosadil.

"V první řadě jde o nějakou nostalgii, kterou český dabing v české komunitě zachoval. V druhé řadě jde právě o to, že každý dneska umí anglicky a hry už se do češtiny ani nepřekládají. Pro mě bylo třeba velkým zklamáním, že v Kingdom Come byly jen titulky a dabing ne, i když je to česká hra."

každý dneska umí anglicky a hry už se do češtiny ani nepřekládají

Zda je dobrý nápad překládat i jiné hry je však jiná věc. Záleží totiž samozřejmě na velikosti hry a některé překlady by dost možná byly až nerealistické.

"Čas od času mi někdo z komunity napíše, že by to mohlo odstartovat vlnu českého dabingu/titulek ve hrách u Blizzardu, ale osobně si nedovedu představit překládání WoWka, na to nikdo nemá čas ani chuť. Warcraft je prostě taková srdcovka a sám jsem překvapený, že už je na petici přes 11 tisíc podpisů"

Čeština ve hrách tak nejspíše nebude standardem, ale bylo by fajn, kdyby se alespoň u nějakých titulů zachovala. Pokud byste rádi petici pro přidání českého dabingu do Warcraftu III Reforged podpořili, můžete tak udělat ZDE