Mojang opět překvapil. Nejdříve nám tento rok přivedl novinku ohledně Mineconu týkající se celosvětového online livestreamu. Nyní nám však ukázal jednu z akcí, které se na tomto festivalu budou konat. Celá Minecraft komunita bude moct hlasovat pro moba, který se ukáže v nové verzi Minecraftu 1.14. Je to vůbec poprvé, co Mojang udělal takovýhle krok.

Vše se odehraje 18.11.2017, kde budete moct na Minecon streamu hlasovat pro jednoho ze čtyř mobů. Mojang se bude orientovat pouze podle toho, které zvíře či nestvůru vybere komunita. První a druhý mob vypadají jako nějaké ryby, které se budou ukazovat ve vodních biomech pod vodou. Poté zde máme malé pozemské zvíře, které vypadá jako kombinace psa a dinosaura. A naposled zde máme lidského tvora, který bude mít nejspíše nějakou novou základnu pro jeho rozšiřování.

Je čistě na komunitě, jakého moba zvolí. Již za pár týdnů se tato akce uskuteční a Mojang si pro nás připraví interaktivní stream. Minecon Earth. Tři mobové, které komunita nezvolí se již nikdy ve hře neukáží. Tak co, jste připraveni? Pro více informací se můžete podívat zde.