Bublina kolem Among Us, která se zvětšila v průběhu loňského roku kvůli opatřením souvisejících s koronavirem po celém světě, postupně splaskává. Zájem o nevšední online multiplayerovou sociální dedukční hru může nakopnout vydání na konzole.

Among Us na PS4, PS5, Xbox One a Xbox Series X/S bude dostupný od 14. 12. letošního roku. Ve stejný den bude titul uveden i v předplatném Xbox Game Pass pro Xbox (pro PC už tam je). Cena byla stanovena na 5 eur (cca 128 Kč). Za stejnou cenu se prodává Among Us i na dalších platformách, i když Steam v současné době uvádí 3,99 eur).

Dobrou zprávou je podpora hraní napříč platformami, takže si všichni mohou zahrát společně bez ohledu na to, jakou verzi vlastní. V rámci online multiplayeru budou připraveny lobby pro 4 až 15 hráčů.

Na PlayStationu kupující získají kostým z Ratchet & Clank. Postupně má dojít také k vydání fyzických verzí. Datum se bude lišit v závislosti na edicích. V Evropě se má Crewmate Edition objevit 14. 12. za 30 eur (cca 770 Kč). Až během jara dojde na Impostor Edition za 50 eur (cca 1300 Kč) a Ejected Edition za 90 eur (cca 2300 Kč).

Hra Among Us vyšla v roce 2018, ale teprve v roce 2020 se skutečně rozjela a stala se fenoménem. V roce 2020 byla vydána verze pro Switch.

Among Us se odehrává na vesmírné lodi a každý hráč se ujme role buď člena posádky, nebo podvodníka. Ve hře závisí úspěch vaší posádky na vašich schopnostech sociální dedukce při odhalování Impostorů, kteří vás chtějí zavraždit.

Loni byl titul rozšířen o novou mapu (video níže). Koncept Among Us nedávno okopíroval Epic Games u Fortnite.