Včera se objevila spekulace, že Microsoft bude vybrané hry vydávat na Nintendo Switch a PlayStation. Pro mnohé to byla představitelná zpráva, ale ona to nakonec může být pravda.

Phil Spencer, šéf herní divize Microsoftu, už dlouho tvrdí, že chce, aby si hráči užívali hry bez rozdílu platformy. Tomuto snu se americká společnost přiblížila díky předplatnému Game Pass, který v nejvyšším tarifu nabízí cloud s možností zahrát si na mobilu i chytré televizi. Další fází tohoto snu může být vydání vybraných her na konkurenční konzole.

Prvními hrami vydanými mimo PC a Xbox může být rytmická akce Hi-Fi Rush a povedené pirátské dobrodružství Sea of Thieves. O Sea of Thieves mluvil novinář a leaker Jeff Grubb, zatímco novinář Stephena Totilo slyšel pouze o PlayStation verzi Sea of ​​Thieves. Známý insider Nate the Hate zase řekl, že Microsoft letos přinese jednu ze svých nejuznávanějších her na konkurenční systém.

Pokud vám to přijde šílené, tak něco na tom zřejmě je, protože australská klasifikační rada ve svých záznamech čerstvě uvádí PS4, Nintendo Switch a Xbox One verze Hi-Fi Rush. Samozřejmě může jít o chybu, ale ty se často u těchto orgánů nestávají.

Proč není uvedena PS5 verze? Je možné, že půjde o verzi pro PS4, která díky zpětné kompatibilitě bude fungovat na PS5. Dříve se říkalo, že studia pod Microsoftem nemají od Sony devkity PS5.