Herní doba u her je ožehavé téma, protože záleží na zkušenostech hráče i na tom, jak moc pospíchá v příběhu. To je případ též očekávané thrillerové survival a hororové akce Alan Wake 2. Je si toho vědom také ředitel komunikace Thomas Puha z finského studia Remedy. Dle něj se zaměřují na více než 20 hodin.

Puha upozorňuje, že hra ještě není zcela hotová, protože spousta obsahu se stále chystá. Pokud navíc do toho započítáme důraz na průzkum a hledání tajemství a easter eggů, což je u her od Remedy typické, tak se herní doba natáhne.

Navíc Alan Wake 2 bude mít dvě hratelné postavy a je pouze na nás, kdy budeme hrát za Alana a kdy naopak za agentku FBI Sagu Anderson. Tedy až na úvod a konec příběhu. Nicméně obě častí (za Alana a Sagu) mají být jedinečné a my sami svými rozhodnutími ovlivníme příběh, což podpoří znovuhratelnost.

K tomu všemu si ještě přihoďte dvě plnohodnotná příběhová rozšíření a máte krásný guláš. Kdyby vás to zajímalo, tak herní délka prvního Alana Wakea z roku 2010 je zhruba 11 hodin. U dvojky tedy můžeme čekat plus minus dvojnásobek.

Alan Wake 2 vyjde 17. 10. letošního roku na PS5, Xbox Series X/S a PC.