Kooperativní střílečka Helldivers 2 včera obdržela dosud největší aktualizaci a nový prémiový obsah. Díky tomu se do hry vrátili hráči, i když někteří jsou nespokojeni kvůli další úpravě vyvážení zbraní.

Aktualizace nazvaná Escalation of Freedom je dosud tou největší. Její hlavní částí je nová obtížnost CR 10: Super Helldive, kterou komunitní manažerka před časem popsala jako dosud nejnáročnější a nejneúprosnější úroveň obtížnosti pro hraní. Do bitev má přinést intenzitu, kterou hráči na bojišti hledají. A s velkou výzvou pochopitelně přicházejí větší odměny.

Všichni hráči by měli být potěšeni variabilitou misí. V Arrowhead Game Studios se postarali o zpestření přidáním nových cílů a větších nepřátelských základen. Jde o silněji opevněné základny, které by nemělo být snadné dobýt. Aby se vám vše povedlo, je nutná spolupráce.

Také došlo na nové protivníky, včetně Impalera z původních Helldivers. Kdybyste to nevěděli, je to impozantní a ničivý brouk, před kterým nejde utéct. Novinkou v řadách Terminidů je ještě Spore Charger. Ten je zahalen v mlze, která ho dobře schovává. A na závěr je tady Terminid Alpha Commander, opravdu obrovský brouk.

Update doprovází nový prémiový Freedom’s Flame Warbond. Zaměřuje se na oheň a přináší nové plamenomety, rychlopalnou brokovnici a novou zbroj. O to překvapivější je, že v rámci vyvážení zbraní došlo ke snížení účinnosti zbraní založených na ohni. Vývojáři totiž upravili efekty plamene tak, aby působily realističtěji. Plameny už neprocházejí skrz brnění a statické objekty, od kterých by se měly odrazit. Důsledkem toho již nejsou plamenomety účinné proti obrněným terminidským Stormtrooperům. Tedy za předpokladu, že nezasáhnete jejich zranitelné místo, jak hráči rychle zjistili.

I přes tohle všechno je aktualizace úspěšná a vrátila do hry hráče. SteamDB hlásí vrchol přes 62 000 současně hrajících hráčů. Před aktualizací to byla necelá polovina. Někteří pochopitelně píšou na Steam negativní recenze. Zatím jich je nejvíc od dob kontroverzního zavedení PSN účtu. Někteří si stěžují také na nové zbraně, ale jak už to tak bývá, nelze se zavděčit všem. Autoři slibují, že budou v úpravě zbraní pokračovat, stejně tak v další optimalizaci hry a opravě chyb. Update přidal několik problémů.