Helldivers 2 jsou nejúspěšnější hrou vydanou PlayStationem na Steamu. Hra přesáhla 155 tisíc současně přihlášených hráčů. To se nepodařilo žádnému jinému titulu od Sony. Nejlépe na tom dosud bylo God of War. Severské dobrodružství Krata od Santa Monica Studio dosáhlo na více než 73 tisíc hráčů. To je ale hra pro jednoho hráče. Nutno podotknout jednu věc, předešlé hry Sony na PC zamířily až roky po vydání na konzole.

Celkově kooperativní third-person střílečka prodala kolem milionu kusů na počítačích a PS5. Úspěchem se pochlubil generální ředitel studia Arrowhead Games. Tým v současné době řeší problémy se stabilitou serverů, opravuje chyby a pracuje na kompletním řešení matchmakingu. Už v pátek vyšla první záplata na PC, která částečně matchmaking vyřešila.

Pokud máte chuť nakopat zadky mimozemšťanům v podobě všelijakých brouků z Hvězdné pěchoty, tak Helldivers 2 mají být s přáteli dobrou zábavou. Více si řekneme v chystané recenzi.

Společnost Sony chystá další live service tituly, mimo jiné kompetitivní loupežnou akci Fairgame$, sci-fi multiplayerovku Concord a extrakční sci-fi střílečku Marathon. Mezitím v březnu na PC vyjde singleplayerová akční RPG adventura Horizon Forbidden West v kompletní edici a do konce roku 2024 potom remake Until Dawn.