Společnost Arrowhead Game Studios se pochlubila dosud největší aktualizací pro Helldivers 2. Kooperativní střílečku pro PC a PlayStation 5 kromě vylepšení čeká nový obsah.

Aktualizace pod názvem Escalation of Freedom vyjde 6. 8. tohoto roku a má potěšit stávající i nové hráče. Hlavním obsahem je nová obtížnost CR 10: Super Helldive. Tu manažerka sociálních médií a komunity Katherine Baskin na PlayStation Blogu popisuje jako dosud nejnáročnější a nejneúprosnější úroveň obtížnosti pro hraní. Do bitev má přinést intenzitu, kterou hráči na bojišti hledají. A s velkou výzvou pochopitelně přicházejí větší odměny.

Novou úroveň obtížnosti doplní variabilita misí. Ve studiu vyslyšeli i druhou hlasitou prosbu hráčů Helldivers 2. O zpestření se mají postarat nové cíle misí a větší nepřátelské základny botů a brouků. Půjde o silně opevněné základny, které nebude snadné dobýt. Bude nutná vzájemná spolupráce. Když se vám to však podaří, tak na oplátku můžete získat zbrusu nové Super Sample.

Pokud se vám nechce hrát na obtížnost Super Helldive, případně si budete chtít obsah vyzkoušet před odemčením desáté úrovně, tak většina nových cílů misí a dalšího obsahu bude dostupná i v jiných levelech.

To se týká také nepřátel a planet. Katherine Baskin láká na návrat Impalera z původních Helldivers. Jde o impozantního a ničivého brouka, před kterým nejde utéct. Novinkou v řadách Terminidů je ještě Spore Charger. Ten je zahalen v mlze, která ho dobře schovává. A na závěr je tady Terminid Alpha Commander, opravdu obrovský brouk.

Rozšířeny budou i řady Automatů. Tady se vám postaví mohutný Rocket Tank a další překvapení, o nichž nechtějí tvůrci zatím hovořit. Místo toho Baskin zmiňuje znepokojivé bažiny, kde je viditelnost omezená a světlo je klíčové. Tak mějte po ruce baterku.

Kvůli vykopávání hráčů zavádějí vývojáři systém, kdy se povykopnutí hráč spawne do nové relace jako hostitel se vší týmovou kořistí z předchozí relace. Dojde také na další vylepšení hry, aby byla zábavnější a férovější.

Náznaky nového obsahu v traileru nahoře a v galerii.