Francouzské studio DON’T NOD, které se proslavilo výpravnými adventurami jako Life is Strange a Tell Me Why, představilo další hru – Harmony: The Fall of Reverie. Vyjde už v červnu letošního roku pro PC, Xbox Series X/S, PlayStation 5 a Nintendo Switch.

„V sázce je osud lidstva. Využijte svůj dar jasnozřivosti k vidění do budoucnost a zastavte apokalypsu, která ohrožuje rovnováhu mezi vaším světem a božstvy,“ láká tisková zpráva na jedinečný příběhový zážitek. Ten bude více sci-fi než předešlé projekty studia.

Hra se odehrává ve velmi blízké budoucnosti. Polly se po několika letech v zahraničí vrací domů, aby hledala svou zmizelou matku. Když ale dorazí do středomořského městečka Alma, rychle zjistí, že věci nejsou tak, jak je opustila. Zlý megakorporát zneužívá svou moc a lidi. Její komunita je v nebezpečí.

Naštěstí Polly objeví dar. Je obdařena jasnovideckými schopnostmi, které ji spojí s alternativním světem Reverie, kde je bohyní Harmony. Za úkol má obnovit rovnováhu mezi světy lidí a bohů. Harmony si bude muset najít cestu k jednotlivým bohům. Každý má specifické cíle, osobnost a názory. Vztahy s těmito bohy budou utvářet skutečný svět.

Takže každá vaše akce v roli Polly nebo Harmony ovlivní oba světy. Očekávat můžete, že budete muset učinit řadu těžkých rozhodnutí. Pro sledování budoucnosti a průzkum důsledků možných rozhodnutí slouží Augural. Ten má podobu hrací desky s cestami propojenými rozhodnutími, které jste během hry učinili.

Těšit se máte také na okouzlující soundtrack od oceňované skladatelky Leny Raine (Celeste, Minecraft, Deltarune: Chapter 2).