Náhle objevení druhého dílu oblíbené roguelike hry Hades má velmi zajímavé pokračování. Ačkoliv se stále jedná o předběžný přístup, už teď můžeme říct, že se jedná o něco velkolepějšího, většího a komplexnějšího, než byl první díl. Nabízí toho totiž více než je zvykem na hry v obdobném stádiu vývoje. Objevíte zde mnoho nových postav, zajímavé příběhy, mechaniky a několik různých zbraní společně s oblastmi, které je potřeba prozkoumat.

Samotná přítomnost Hades 2 je na Steamu vcelku překvapující, když se poohlédneme na to, jak vypadal příchod prvního dílu. Tato hra od studia Supergiant Games byla původně exkluzivitou na Epicu, kde taktéž vyšla v předběžném přístupu v roce 2018, na Steam přišla až o rok později a vrchol zažila až po vydání, kdy byla oficiálně vydána na Steamu v říjnu 2020. V té době zažila maximální počet hráčů 37 749. Dnešním dnem hraje druhý díl v jeden okamžik více jak 100 tisíc hráčů.

Jedná se o obrovský úspěch a jak slibují vývojáři, nejspíš se máme na co těšit: „Hra Hades 2 v předběžném přístupu již obsahuje více prostředí, nepřátel a plně namluvených postav než plná verze původní hry Hades. Není však kompletní a klíčové oblasti, postavy, nepřátelé, příběhové události a systémy teprve přijdou,“ uvádí Supergiant. „Očekáváme, že plná verze hry Hades 2 bude oproti verzi s předběžným přístupem obsahovat kompletnější a vypilovanější sadu funkcí a obsahu, spolu se Steam achievementy a skutečným zakončením příběhu.

Vývojáři každopádně nelení a do příběhu plného řecké mytologie se ponořili s obří vervou. Už teď slibují v nadcházející aktualizaci nové zbraně, oblasti a NPC postavy, které pomohou Melinoë na její cestě za záchranou jejího otce Hádese a popravit Chronose. V předběžném přístupu hra zůstane minimálně do roku 2025.

V současné době nevíme, kdy vyjde Hades 2 na konzole. Na jedničku se čekalo téměř tři roky od spuštění v early access. Podíval se na PlayStation, Xbox, Nintendo Switch, a dokonce i iOS.