Nemáte rádi začátek týdne a zároveň jste fanoušci Hades? Tak to budete tohle pondělí přímo milovat! Vývojáři Supergiant Games totiž překvapili a bez předešlého upozornění v předběžném přístupu na Steamu a Epic Games Store vydali Hades 2.

Pokračování roguelike akčního RPG stojí 28,99€, respektive 640 Kč. V early access zůstane hra minimálně do konce letošního roku. Ve srovnání s tou současnou bude finální verze obsahově úplnější a pochlubí se propracovanou sadou funkcí a obsahu společně s achievementy a skutečným koncem příběhu. Během této fáze hodlají každých několik měsíců přinést velkou aktualizaci s novými funkcemi a obsahem, stejně tak patche s opravami a řešením případných problémů.

Pro hraní Hades 2 potřebujete alespoň počítač s operačním systémem Windows 10 (64-bit), dvoujádrový procesor 2,4 GHz, 8 GB operační paměti, grafickou kartu GeForce GTX 950, Radeon R7 360 nebo Intel HD Graphics 630 a 10 GB volného místa na disku. Doporučuje se čtyřjádrový procesor 2,4 GHz, 16 HB RAM a GeForce RTX 2060, Radeon RX 5600 XT nebo Intel Arc A580. Případně si můžete zahrát na Steam Decku, kde je hra plně kompatibilní.

Hades 2 kráčí ve stopách svého úspěšného předchůdce, jenž je považován za jednu z nejlepších nezávislých her. Ve dvojce nehrajeme za Zagreuse, ale za dceru Hádese. Melinoë musí sebrat veškerou odvahu a zachránit svého otce, kterého pravděpodobně unesl titán Chronos. Vzhledem k tomu, že Melinoë je čarodějka, tak se změní i herní styl a dostupné zbraně. Na své cestě za zabitím Chronose narazíme na spoustu nových řeckých bohů, jako je Apollón a Hestia. Vrací se Poseidon, Démétér, Afrodita, Artemis nebo Zeus. Stejně jako v jedničce, tak i tady nám bohové propůjčí své schopnosti. Díky tomu bude každý průchod jedinečný. Underworld prošel několika změnami a vyskytují se v něm noví nepřátele. Zatím víme o Howlerech s pronikavým a velice nebezpečným křikem.

Jako nesmrtelná princezna podsvětí budeme prozkoumávat rozsáhlejší mýtický svět a porážet síly Titána času s plno mocí Olympu za zády v příběhu, který se rozvíjí díky každému našemu nezdaru a úspěchu.

V současné době nevíme, kdy vyjde Hades 2 na konzole. Na jedničku se čekalo téměř tři roky od spuštění v early access. Podíval se na PlayStation, Xbox, Nintendo Switch, a dokonce i iOS.