Rockstar Games je zlaté vejce společnosti Take-Two Interactive. Jak jinak nazvat studio, které má dva obrovské hity s neskutečnými prodeji. Vždyť Grand Theft Auto V bude mít tímhle tempem brzy na kontě 200 milionů prodaných kusů, zatímco Red Dead Redemption II hlásí více než 57 milionů kopií.

Abychom to měli přesně, tak GTA 5 má přibližně 190 milionů kusů. Celá gangsterská série potom přes 410 milionů kusů. U značky Red Dead Redemption zase evidujeme 81 milionů. To jsou neuvěřitelná čísla, která mohou mnohé, ale opravdu mnohé hry jen závidět. Jen pro představu, v srpnu bylo hlášeno více než 185 milionů u GTA V a přes 55 milionů u Red Dead Redemption 2.

V nejnovější finanční zprávě Take-Two tvrdí, že čistých tržeb ve výši 1,44 miliardy dolarů bylo za čtvrtletí dosaženo díky lepším výsledkům u GTA V, GTA Online a Red Dead Redemption 2. Generální ředitel Strauss Zelnick věří, že jsou na vánoční sezónu dobře připraveni.

Co se dalších her týče, 18 milionů dodaných kusů je evidováno u komiksové střílečky Borderlands 3 a 4,5 milionu u NBA 2K24.

„Blížíme se k vydání přelomových titulů, které hráči očekávají po celém světě,“ uvedl Zelnick. Tím pravděpodobně narážel na Grand Theft Auto VI. Pokud vám to včera uniklo, tak první trailer uvidíme na začátku prosince. Jinak prohlásil, že jejich vývojový program je bohatý a rozmanitý.

„Díky neochvějnému odhodlání být nejkreativnější, nejinovativnější a nejefektivnější zábavní společností mám velkou důvěru, že naše hry překonají očekávání našich hráčů a nastaví nové standardy kreativní dokonalosti v našem odvětví,“ dodal Zelnick.

Stále více se zdá pravděpodobné, že GTA 6 vyjde ve fiskálním roce 2025, jenž začíná v dubnu 2024 a končí březnem 2025. V tomto období Take-Two předpokládá tržby ve výši necelých 8 miliard dolarů. O rok dříve to je 5,4 miliardy. Není mnoho her, které by tento rozdíl dokázaly udělat.