Černý kůň roku 2019 se příští týden vrátí. Povedený fantasy RPG titul GreedFall vyjde v Gold Edition pro počítače a obě generace konzolí od Sony a Microsoftu.

Studio Spiders se postaralo o vylepšenou grafiku až do nativního 4K UDH rozlišení, rychlé načítání a lepší výkon na PlayStationu 5 a Xboxu Series X/S. V režimu výkonu hru na next-gen konzolích rozběhnete při 60 snímcích za sekundu.

GreedFall: Gold Edition obsahuje základní hru a nové rozšíření The De Vespe Conspiracy. Tato expanze přináší zcela nové dobrodružství v neprobádaných končinách tajemného a magického ostrova Teer Fradee. Na hráče na PC a konzolích čekají noví nepřátelé, další vybavení a zvratový příběh, jenž rozšiřuje příběh původní hry GreedFall.

Přečtěte si také: Na Abandoned spolupracuje studio, které se podílelo na The Last of Us Part 2 a Death Stranding

GreedFall: Gold Edition vyjde 30. 6. letošního roku na PS5, PS4, Xbox Series X/S, Xbox One a PC. Ve fyzické verzi Gold Edition ještě najdete tři pohlednice, oboustranný plakát a samolepky. K předobjednávce ještě získáte Adventurer’s Gear Pack.

Majitelé PS4 a Xbox One verzí GreedFallu mají vylepšení pro PS5 a Xbox Series X/S zdarma.

„Prozkoumejte nové země a vydejte se na vzdálený ostrov prodchnutý magií a plný bohatství, ztracených tajemství a fantastických tvorů. Utvářejte osud tohoto nového světa, zatímco budete navazovat spojenectví se společníky i celými frakcemi – anebo je můžete i zradit. Staňte se díky diplomacii, klamu a síle součástí živoucího světa, který se neustále vyvíjí. Ovlivněte jeho běh a napište si vlastní příběh,“ láká vydavatel v tiskové zprávě.

Zapojte se do niterného zážitku hry na hrdiny – získávejte úkoly a plňte je mnoha různými způsoby – pomocí boje, diplomacie, klamu či kradmého přístupu.

Kompletní volnost při rozvoji postavy – hrajte za muže či ženu, přizpůsobte si vzhled a vybírejte si schopnosti, kouzla a dovednosti dle svého.

Ponořte se do záhadného světa plného magie – vydejte se na velkolepou výpravu a objevte prastará tajemství chráněná nadpřirozenými bytostmi – projevy zemské magie ostrova.

Přečtěte si také: Česká adventura Polda 7 odložena kvůli hospitalizaci producenta

NOVÉ AKČNÍ RPG STEELRISING OD AUTORŮ GREEDFALLU

Studio Spiders ve spolupráci s vydavatelskou společností Nacon chystá další akční RPG. Jmenuje se Steelrising.

Steelrising se odehrává v alternativní verzi Paříže, respektive v době Velké francouzské revoluce, kdy Ludvík XVI. je šílený tyran a vytvořil stroje, aby zastavily revoluci. Oproti Greedfallu bude mít hra akčnější hratelnost a hráči budou moci využívat vertikalitu. V Paříži nebudou chybět známé památky, jmenována byla Grand Châtelet.

Hrát budeme za Aegis, ženskou verzi robota, která je osobní strážkyní královny Marie Antoinetty. Aegis bude mít za úkol zastavit krveprolití a zachránit hlavní město Francie.