Letos si sedmé dobrodružství svérázného a vtipného detektiva Pankráce nezahrajeme. Polda 7 byl oficiálně odložen na první čtvrtletí roku 2022.

„Moc nás to mrzí, ale bohužel jsme nuceni oznámit odklad vydání Poldy 7,“ napsali vývojáři na sociální síti Facebook. Producent a programátor Petr Svoboda ve videu následně vysvětlil, že události posledního půl roku nepříznivě ovlivnily jejich postup. Práce se na dva měsíce zcela zastavily kvůli hospitalizaci Petra Svobody a zpoždění nabral i jeho kolega Honza Fiala.

„I když jsem byl jeden z těch, kteří situaci z počátku zlehčovali, tak jsem bohužel patřil mezi smolaře s těžším průběhem a hospitalizace byla bohužel nevyhnutelná. Kvůli tomu jsem nebyl schopen dva měsíce vůbec pracovat. Zpoždění nabral také můj kolega Honza Fiala, který se stará o výrobu animací a postav,“ říká ve videu Petr Svoboda.

Přečtěte si také: Původní Operace Flashpoint je dočasně zdarma

Polda 7 by letošní Vánoce stihl pouze v případě, že by studio Zima Software vynechalo některé části hry, které nejsou úplně důležité, a omezilo plánované minihry. „Shodli jsme se, že ke škrtům obsahu nepřistoupíme a raději vydání hry odložíme. Poldu 7 dokončíme v takové kvalitě, v jaké jsme ho od začátku plánovali. Pokud se nic nepřihodí, mohla by hra vyjít v prvním čtvrtletí roku 2022. Práce teď jede zase naplno. Jen bychom potřebovali dny delší než 24 hodin,“ dodal producent.

Petr Svoboda se všem věrným fanouškům a přispěvatelům omluvil a doufá, že jim nadále zachovají přízeň a najdou pro tuto situaci pochopení. Vývojáři nebudou omezovat ani tvorbu deníčků z vývoje. Již brzy se můžeme těšit na další video.

Detektiva Pankráce opět namluví Luděk Sobota. S Poldou se vydáme na Celebritycon, setkání největších celebrit světa a vyřešíme případ tajemného mimozemského stroje.

Polda 7 je plánován pro PC, Mac, Android a iOS. Krabicová verze bude určena pouze pro Windows a Mac. O konzolových verzích zatím v Zima Software nerozhodli, ale raději s těmito verzemi nemáme počítat. „Jako nejreálnější kandidát se nám zatím jeví Nintendo Switch. Jediné, co víme jistě, že hra nebude na PlayStation,“ dodávají autoři ve FAQ.

Loni na Vánoce vyšla speciální demoverze Poldy 7. Stáhnout si ji můžete na oficiálních stránkách hry.