První prezentovanou hrou na dnešním Nacon Connect 2024 bylo akční RPG GreedFall II: The Dying World, které je pokračováním černého koně z roku 2019 od studia Spiders. Podívat jsme se mohli na filmovou ukázku.

Vývojáři pokračují v tom, co se naučili a vytvořili. Je potvrzeno hraní za rodáka z Teer Fradee, jenž byl násilím odvezen z ostrova na kontinent Gacane, odkud pocházejí kolonisté. V tomto starém světě zpustošeném válkou a poznamenaném morem Malichor a politickými intrikami různých frakcí musíte získat zpět svobodu a kontrolu nad vlastním osudem.

Tenhle příběh začíná tři roky před událostmi De Sardeta v prvním díle. Vaším úkolem bude získat zpět svobodu a kontrolu nad vlastním osudem. Pomocí diplomacie, lsti nebo boje, stejně jako pomocí spojenců, které si vytvoříte, je na vás, abyste ukončili dobyvačné ambice jednoho muže, které by mohly znamenat konec kontinentu i vašeho ostrova.

Těšit se můžete na nové krajiny a odhalení tajemství těchto starobylých zemí. Zaujme také možnost vytvořit si vlastního hrdinu.

„Vytvořte si vlastní postavu a najděte si spojence, kteří se přidají k vašemu týmu. Pomáhejte jim s jejich úkoly, odhalujte jejich tajemství a udělejte z nich své přátele, soupeře nebo dokonce milence. Kromě toho, že je můžete vybavit podle svých představ, můžete je také ovládat v boji,“ dodává tisková zpráva.

Překvapivé je, že hra bude spuštěna v létě tohoto roku v předběžném přístupu. To bychom v tomto případě určitě nečekali. Později bude GreedFall 2 dostupný také na PlayStationu 5 a Xboxu Series X/S.