První trailer na Grand Theft Auto VI se dočkal mnoha verzí, včetně té v Minecraftu, GTA V nebo GTA: San Andreas. Teď přichází technologický nadšenec Ondřej Svoboda, který je členem Bandy Trotlů a jedním z autorů parodie Pár Pařmenů, s ukázkou, jak by tahle očekávaná gangsterská akce mohla vypadat, kdyby byla zasazena do Prahy.

Výsledek rozhodně stojí za zhlédnutí. Hlavní město České republiky má zajímavou atmosféru, kterou doplňují moderní a dobová vozidla. Pláž v Miami vystřídala Vltava s holkami v bikinách, je tady Staroměstský orloj, policejní vozy s nápisem pomáhat a chránit a u turistů oblíbený trdelník. Výměna bankovek zase může odkazovat na prošlé běloruské ruble. Schválně si potom připomeňte původní první trailer na GTA 6.

„Video bylo vytvořeno pomocí umělé inteligence. Obrázky přes Midjourney, rozpohybováno v RunwayML, rozmluveno přes D-ID a hudba přes Suno,“ uvádí u videa Svoboda.

Materiál vytvořený umělou inteligencí má své viditelné nedostatky, ale po stránce atmosféry to není špatné. Jak se vám líbí Garážový Trabant Asi? GTA 6 je v plánu na rok 2025 pro PlayStation 5 a Xbox Series X/S.