V prosinci loňského roku bylo prvním trailerem oznámeno Grand Theft Auto VI pro PlayStation 5 a Xbox Series X/S, aniž by se kdokoliv zmínil o verzi pro počítače. Na tu došlo na konferenci TD Cowen, kde generální ředitel Take-Two Interactive odpovídal na zvídavé otázky.

Jednou z nich bylo, zda je absence oznámení PC verze pevně daná, nebo zda by hra mohla být pro tuto platformu potvrzena později. Jak se dalo očekávat, Strauss Zelnick nepopřel v budoucnu oznámení GTA 6 pro PC.

„Rockstar má k platformách přístup, který jsme viděli už dříve, a další oznámení učiní v pravý čas. Věřím, že správnou strategií pro naši společnost je být tam, kde je spotřebitel, a historicky tato společnost dělala to, že časem oslovila spotřebitele kdekoli, na jakékoli platformě, která dává smysl,“ dodal šéf Take-Two Interactive, která Grand Theft Auto VI na podzim roku 2025 vydá na PS5 a Xbox Series X/S.

Rockstar zkrátka nemění přístup. O PC verzi nemluvil před vydáním GTA V ani před vydáním Red Dead Redemption 2 na konzole. Obě hry jsou na počítačích úspěšné a lze počítat s tím, že jednoho dne se na tuto populární platformu dostanou. U GTA 5 to trvalo necelé dva roky (17. 9. 2013 na konzole a 14. 4. 2015 na PC) a u Red Dead Redemption 2 pouze rok (26. 10. 2018 na konzole a 5. 11. 2019 na PC).

Podle odborníků tento přístup umožňuje Rockstaru věnovat více času optimalizaci hry pro různé hardwarové konfigurace na PC a využít každou platformu. Jak dlouho myslíte, že budeme čekat na PC verzi GTA 6?