Darkest Dungeon 2, dlouho očekávané pokračování povedeného gotického hororového RPG od vývojářů ze studia Red Hook Games, bude v předběžném přístupu na Epic Games Store spuštěno 26. 10. tohoto roku.

Tvůrci zvolili stejnou cestu. Původní Darkest Dungeon bylo vydáno v předběžné přístupu na Steamu v roce 2015. Díky komunitě se z projektu stal skvělý titul s prolézáním nebezpečných dungeonů, v nichž je tým čtyř nešťastníků neustále vystaven velkému riziku a tváří v tvář se ve viscerálním tahovém boji střetne s děsivými hrůzami.

Darkest Dungeon 2 má sice připravenou stránku na Epic Games Store, cena ale zatím oznámena nebyla. Očekává se, že druhý díl upustí od budování městem a místo toho pošle partu na cestu osudem karavanou přes různé biomy. Hra se bude podobat rougelitu a hráči budou získávat měnu Hope, za kterou lze mezi jízdami nakupovat vylepšení pro karavanu. Pohybovat se máte po obrovské mapě a činit těžká rozhodnuté mezi tím, kam se vydat na další cestu. Vrací se také permanentní smrt.

Později by mělo Darkest Dungeon 2 zavítá také na konzole. Jednička je dostupná nejen na PC, ale také na PS4, Xboxu One, Nintendu Switch, PS Vita a mobilních telefonech.