Temná až hororová fantasy strategie Gord se ukázala v novém gameplay traileru a přiblížila termín vydání. Hra vyjde během léta letošního roku na PC (Steam), PlayStation 5 a Xbox Series X/S.

Z titulu čiší slovanská atmosféra, což není divu, když za ním stojí bývalí vývojáři Zaklínače 3, Frostpunku nebo Two Worlds 2, kteří se sešli ve studiu Covenant.dev. Ti chtějí, abyste nejen stavěli, bojovali a plnili nejrůznější životu nebezpečné úkoly, ale se snažili, aby vaše osada prosperovala a rozšiřovala se.

Dohlížet budete muset na hlad, nemoci a traumata občanů, stejně tak v nich probouzet víru a cvičit je k boji, abyste se dokázali ubránit před invazními kmeny, děsivými monstry a tajemnými silami, které číhají v okolních lesích. Část tohoto obsahu bude procedurálně generován, abyste pokaždé narazili na jiné úkoly a náhodná setkání. Budete lovit tvory, odhalovat prastará tajemství a likvidovat smrtící pohromy.

Jen pozor, úmrtí, nemoci a další neduhy budou mít značný vliv na morálku vašich vesničanů. Pokud něco podceníte, stane se vaše osada snadnou kořistí pro příšery. Váš lid totiž budou moci po vzoru Darkest Dungeon postihnout trvalé psychologické problémy. Pamatujte, že pokud se dostanou do příliš těžké a nebezpečné situace, nemusí to jejich duševní zdraví ustát. Bojový systém bude jinak jednoduchý. Oštěpy, luky a sekery doplní kouzla, tedy útočná a obranná zaklínadla, jež poskytnou výhodu na bojišti.

Hlavním cílem je postarat se o osud svého kmene. To znamená zejména postarat se, aby členové zůstali naživu, vybudovat vhodné budovy a posílat váš lid na nebezpečné mise. Důležité je, že osobní příběhy lidí a jejich mentalita ovlivní osud celé osady. Přece jen, úkoly budou formovat jejich osobnosti, ovlivňovat jejich rozpoložení a rozvíjet komunitu.

Celé dobrodružství je určeno pro jednoho hráče a mělo by nabídnout příběhovou kampaň na 10 až 20 hodin. V závislosti na vašich zkušenostech a také, jak moc budete prozkoumávat a objevovat.