Dobré ráno. Pohodlně se usaďte a vychutnejte si při snídani, cestě do práce nebo kdykoli jindy naši pravidelnou rubriku Stručně. Každé všední ráno v 5:30 (ve výjimečných případech později - zejména o letních prázdninách) vám přinášíme to nejzajímavější z herního světa.

- Splinter Cell se vrátí. S touto zprávou, na kterou čekají fanoušci Sama Fishera téměř 7 let přišel italský hlas tohoto populárního hrdiny. Luca Ward tvrdí, že projekt měl být již oznámen, ale kvůli pandemii koronaviru došlo k prodlení v produkci a Ubisoft se rozhodl pro menší odklad. Slova Warda jsou ruku v ruce s návratem Maxima Belanda. Kreativní ředitel Splinter Cell: Conviction a Splinter Cell: Blacklist začal před několika měsíci znovu pracovat pro Ubisoft. Tak snad se dočkáme plnohodnotného dílu, a ne nějaké VR hry.

Přečtěte si také: Budou hry dražší? Šéf Xboxu tvrdí, že o správné ceně rozhodnou zákazníci

- Objevují se také spekulace, že Facebook se dohodl s Ubisoftem a ten pro Oculus připravuje speciální verze her Splinter Cell a Assassin's Creed pro virtuální realitu. Facebook má doufat, že takto přiměje více lidí si koupit Oculus.

- První gameplay trailer z remaku Mafie uvidíme ve středu 22. 7. v 17:00.

- Červnovým prodejům ve Spojených státech amerických vládlo Nintendo Switch. Meziročně jsou prodeje horší o 17 procent. Přesto může japonská společnost slavit, už se prodalo 59 milionů kusů Switche.

- Co se her v USA týče, tak minulý měsíc se na PS4 nejlépe prodávaly tituly The Last of Us Part II, Call of Duty: Modern Warfare, GTA V, Mortal Kombat 11 a Minecraft. Na Xboxu One to bylo CoD: Modern Warfare, GTA V, Mortal Kombat 11, Minecraft Dungeons a Rainbow Six: Siege. Na Switchi pak Animal Crossing: New Horizons, Ring Fit Adventure, Mario Kart 8 Deluxe, Super Smash Bros. Ultimate a The Legend of Zelda: Breath of the Wild.

- Sonic je pro Segu velmi důležitou značkou. Fanoušci modrého ježka se mohou těšit na další hry, které budou ve dvojrozměrném i trojrozměrném provedení, potvrdil Takashi Iizuka, jenž vede Sonic Team.

Přečtěte si také: Je DualSense u konzole PlayStation 5 revolučním ovladačem?

- Paradox Interactive se rozrostli. Švédská společnost koupila Iceflake Studios. Autoři Surviving the Aftermath se stali v pořadí devátým studiem.

- Ubisoft potvrdil, že Far Cry 6 poběží na Xboxu Series X a Xboxu One X v rozlišení 4K Ultra HD. O dalších platformách se zatím nezmiňuje.

- Black Manta ve Fortnite. Oblek hlavního padoucha Aquamana si můžete odemknout za 1500 V-bucks. Čas máte do konce třetí sezóny druhé kapitoly hry. Ta by měla dle neoficiální informací trvat do 27. 8. 2020.

- Týmová bojovka Bleeding Edge byla rozšířena o novou postavu. Jmenuje se Azrala a jde o okřídleného léčitele. Současně ve hře dochází k úpravě mapy Makutu.

- Hry pro Xbox Series X od Xbox Game Studios budou prezentovány v rozlišení 1080p při 60 snímcích za sekundu. Záznam bude poté ve 4K při 60fps. Prezentace se koná ve čtvrtek 23. 7. od 17:000 našeho času. Čekat máme řadu premiér a gameplay záběry ze singleplayeru Halo Infinite.

- V GeForce Now nově Death Stranding (Steam a Epic), Hyper Scape (Uplay), Enter the Gungeon (Epic), Far Cry Primal (Epic), Metin2, Surviving Mars (Epic), Totally Accurate Battle Simulator (Epic), Tom Clancy's Ghost Recon Breakpoint (Epic), TrackMania 2 Stadium (Uplay) a Unfortunate Spacemen. Plus se vrací Albion Online (přes Albion launcher).

Přečtěte si také: Při hraní Creaks uslyšíte vrzání nejen oživlého nábytku, ale i vašich mozkových závitů

- Česká adventura Attentat 1942 má problém. Společnost Google ji lokálně blokuje v některých verzích Google Play z důvodu nacistických motivů. Attentat 1942 chybí v Google Play pro Německo, Rakousko, Rusko a Francii. Když se autoři ze studia Charles Games ozvali a podali námitku s tím, že jde o naučnou hru, tak i nadále si Google trvá na svém. Více se tématu věnujeme zde.