Pokud bychom měli říct, na kterou hru se letos upíraly zraky většiny hráčů, tak to bude pravděpodobně God of War Ragnarök. Jaký názor na tenhle díl máme, se dozvíte v naší recenzi, ale rozhodně nejsme jediní, kdo tenhle titul chválí. Nejen v redakcích napříč světem, ale i v rukou hráčů sklízí úspěchy a ty jsou doopravdy nemalé. Důkazem toho jsou i jedny z největších prodejů ve Velké Británii.

Podle tamních statistik se jedná o čtvrtý titul z této série, který se dostal na první místo v tabulce nejprodávanějších her týdne. Podobného úspěchu se už dříve dočkaly hry God of War (2018), God of War 3 (2010) a God of War 2 (2007). Od věci není zmínit i God of War: Ascension, který sice nebyl první, nýbrž druhý. První místo mu vyfoukl reboot série Tomb Raider od Crystal Dynamics.

Úspěch nejnovějšího dílu neustále roste a už teď lze vyvodit, že se bude jednat o doposud nejprodávanější díl ze série, minimálně co se týče Velké Británie. Fyzické prodeje během prvního dne spuštění byly o dost větší než u většiny ostatních dílů z této série za celý týden. K tomuto úspěchu pravděpodobně celkem dopomáhá fakt, že se jedná o cross-gen titul, tudíž si jej mohou zahrát jak majitele PS5, tak i vlastníci konzolí PS4.

God of War Ragnarök vyšel 9. 11. tohoto roku a rekordy trhá na všech frontách. Jak moc úspěšný je, se ani ptát nemusíme, ale už teď je zcela jasným favoritem na hru roku.