Fanoušci izometrické gangsterské akce a dystopického kyberpunku by se měli mít na pozoru. Glitchpunk kombinuje GTA ze staré školy s Cyberpunkem a zve hráče do bláznivého světa se zajímavými lokalitami.

„Glitchpunk je určen všem fanouškům rychlé akce, výbušných přestřelek a kyberpunku. Jedná se o akční hru zobrazenou z ptačí perspektivy inspirovanou klasikami tohoto žánru a zabalenou ve futuristickém, neónovém kabátě. Vyberte si ze spousty střelných zbraní, zbraní pro boj zblízka a vozidel, se kterými můžete do města vnést naprostý chaos. Ponořte se do šílené akce a divokých policejních honiček a poslouchejte při tom futuristické skladby, které hrají v rádiu vašeho ukradeného auta,“ lákají vývojáři ze studia Dark Lord.

Přečtěte si také: Rustler, středověké GTA, má stanovené datum vydání

Na své cestě kriminálním podsvětím budete utíkat, hackovat, krást, řídit, střílet a necháte vybuchnout vše, co vám stojí v cestě. V dystopických ulicích, zadních uličkách a mezi mrakodrapy se odehrávají problémy spojené s transhumanismem, xenofobií a náboženstvím, ale také až příliš lidský příběh o vztazích, sebepoznání a zradě. Sex a drogy, které ovládly svět budoucnosti, přinášejí mnoho otázek. Vypadá to, že jisté je jen jedno: projev lidskosti je otázkou pohledu.

V této hře se stanete androidem obdařeným zvláštní vlastností, tzv. „chybou“: Díky ní se můžete chovat jinak, než jak jste byli naprogramováni. Byli jste nastaveni k destabilizaci despotických vlád post nukleárního světa, ale svůj denní program si vytváříte sami. Ve čtyřech jedinečných oblastech plných gangů poblázněných technologiemi, zdrogovaných gangů a ovládaných všude přítomnými megakorporacemi uzavíráte smlouvy, vyděláváte peníze a vylepšujete sami sebe.

Rozhodněte, jestli šéf gangu zůstane na vrcholu potravního řetězce, nebo jestli budou padat hlavy. Můžete toho získat mnohem víc než peníze: spojence nebo snad přítele? Možná dokonce milence.

Vývojáři slibují brutální akci z ptačí perspektivy s rozsáhlým arzenálem zbraní. Mnoho různých způsobů pohybu, včetně vlaků, tanků, motorek, autobusů, nákladních vozidel a hromady osobních aut. Zběsilé policejní honičky a až 10 úrovní hledanosti. 12 gangů s vlastními příběhy, úkoly a kulturou.

To vše a mnohem víc se odehraje ve čtyřech městech, od pouštních pozůstatků USA po kyberpunkový Sovětský svaz v post nukleární zimě.

Pokud vás Glitchpunk zaujal, tak 11. 8. letošního roku bude hra spuštěna v předběžném přístupu na Steamu. V něm získáte přístup do dvou měst (Outpost Texas oraz New Baltia). Poté bude herní svět rozšířen o Neo Tokyo a Moscow. Každá oblast má mít jedinečné lokality a unikátní gangy, NPC, a dokonce i „specifický napínavý příběh“.