Ian Bell, zakladatel a dlouholetý generální ředitel Slightly Mad Studios, oznámil odchod z britské společnosti. Rozhodl se v důsledku nové situace, v níž se tým ocitl po hromadné akvizici firmy Codemasters společností Electronic Arts.

„Slightly Mad Studios vznikl jako bláznivý sen skupiny ambiciózních fanoušků závodních her na konci 90. let. Budoucnost studia je nyní zajištěna, a proto je ten správný čas odstoupit. Byla to skvělá cesta a výsada sdílet s vámi naše sny. Děkuji vám,“ uvedl Ian Bell ve zprávě na Twitteru.

Slightly Mad Studios vzniklo v roce 2009 a jako první vytvořilo pro Electronic Arts závody Need for Speed: Shift. V roce 2011 následovalo pokračování Shift 2: Unleashed. Poté se ale SMS a EA nedohodli a cesta pokračovala přes Test Drive: Ferrari Racing Legends po sérii Project Cars, Red Bull Air Race: The Game a velmi špatné arkádové akční závody Fast & Furious Crossroads.

V roce 2019 se Slightly Mad Studios přidali pod Codemasters, které v letošním roce koupila Electronic Arts. Už v létě opustili Codemasters hlavní představitelé, generální ředitel Frank Sagnier a finanční ředitel Rashid Varachia. EA sdělilo, že odchod dvojice vždy byl součástí plánu. Nyní v Codemasters pracují na své nejambicióznější a největší hře.